12 Nisan 2018 Perşembe

KUŞ YUVASI KURABİYE

Malzemeler
125 gr Tereyağı
1 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
Yarım Su Bardağı Mısır Nişastası
2-3 Yemek Kaşığı Kakao (Açık Renk Olanlardan)
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu (Koymasanız da Olur)
1 Paket Vanilya
Aldığı Kadar Un (~1-1,5 Su Bardağı)
Bir Çimdik Tuz
Süslemek İçin
Pişmaniye
Şeker Hamuru
İnci Gıda Boyası
Yapılışı
  • Un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz. Krema haline gelene kadar karıştırıyoruz. 1 buçuk su bardağı un ve kabartma tozu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Gerektiği kadar daha un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ben kakaoyu açık renk olanlardan kullandım hani kakaolu süt yapılır ya onlardan. Böylece hamurun daha ağaç dalı rengi olacağını düşündüm. Sizler istediğiniz kakaoyu kullanabilirsiniz.
  • Hamurdan parçalar kopararak sarımsak sıkacağına girecek şekilde ince uzun rulolar yapıyoruz. Sarımsak sıkacağına koyup pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsimize aletimizin kolunu çevirerek hamuru sıkıyoruz. Hamur bittikçe aleti tekrar tekrar doldurup kuş yuvası şekillerini hazırlıyoruz.
  • Tüm kurabiyelerimizi hazırlayınca 165-170 derece fırına koyup altları hafif pembeleşene dek pişiriyoruz.
  • Kurabiyelerimiz pişince servis anına kadar üzerlerini örterek bir kenara alıyoruz.
  • Şeker hamurundan kuş yapımı için resimlerdeki aşamaları uyguluyoruz. Yumurtalar için de minik yuvarlaklar hazırlıyoruz. Son olarak inci gıda boyası ile boyayıp servis anına kadar tabağa koyup buzdolabı poşetlerinin içinde bir kenara kaldırıyoruz.
  • Servisten hemen önce kurabiyelerimizin içine pişmaniyelerden birer tutam koyup üzerine kuş ve yumurtaları yerleştirerek servis ediyoruz. Bu hazırlıkları pişmaniyenin kısa sürede eriyip şeklinin bozulması sebebiyle servisten hemen önce yapmamız gerekiyor.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails