13 Nisan 2018 Cuma

TEKMİL FAVA

Malzemeler
250 gr Kuru Bakla
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Havuç
Yarım Demet Dereotu
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz-Karabiber
Süslemek İçin
Kırmızı Soğan
Taze Soğan
Yapılışı
  • Baklayı akşamdan ıslatıyoruz. Ertesi gün yıkayıp tenceremize alıyoruz. Üzerine 2-3 parmak geçecek kadar suyla orta kısık ateşte kaynatıyoruz. Kaynarken gerek olursa azar azar kaynar su ilavesi yapıyoruz.
  • Baklalar pişince suyu da hemen üzerine çıkacak kadar olmalı çok geleceğini düşünürseniz suyun bir kısmını kâseye alıp püre işlemini gerçekleştiriyoruz ve kıvamı çok yoğun olursa ayırdığımız suyu azar azar ilave ederek kıvamını yakalıyoruz.
  • Baklalar kaynarken biz havucumuzu rendeleyip 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağıyla soteliyoruz.
  • Baklalar pişince püre yaparken içine tuzunu, 2-2 buçuk yemek kaşığı kadar zeytinyağını, karabiberini, limon suyunu ekliyoruz. Püre haline geldikten sonra kıyılmış dereotundan bir tutam ve sotelediğimiz havucu koyup kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız favayı kalıba döküp soğumaya bırakıyoruz.
  • Servis ederken üzerine kıyılmış dereotu, minik doğranmış kırmızı soğan ve ince doğranmış taze soğan serpiştiriyoruz. En son incecik zeytinyağı gezdirip favamızın parlak olmasını sağlıyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails