3 Haziran 2018 Pazar

RULO MUHALLEBİ

Malzemeler
1 lt Süt
100 Tereyağı
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
2-3 Parça Dövülmüş Sakız
Taze Şanti Malzemeleri
1 Kutu Krema
1 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
Ara Malzemeleri
2 Adet Muz 
Ceviz Kırığı
Kaplama Malzemesi
1 Su Bardağı Civarında Hindistan Cevizi
Yapılışı
  • Yağ eritilir. İçine un ilave ederek kavrulur. Unun rengi hafif sararınca ve kokusu güzelleşince üzerine soğuk süt ilave edilerek kaynayıncaya dek karıştırılır. Sütü, una iyice karıştırınca dövülmüş sakız ilave edilir. Kaynayınca şeker ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Ocaktan alınıp 10 dakika civarında mikser ile çırpılır.
  • Bu arada 25*40 cm ebatlarında bir tepsiye hindistancevizi serilir. Çırpılan muhallebiden kepçe kepçe hindistancevizlerinin üzerine kaydırmadan dökülür. Bir gece ya da en az 5-6 saat buzdolabında bekletilir.
  • Sürahi tarzı olan mikser kaplarında krema ve pudra şekeri 1-2 dakika düşük devirde ardından 2 dakika kadar yüksek devirde çırpılır. Şanti kıvamına gelince tadına bakılır damak tadınıza göre gerekliyse pudra şekeri ilave edilip bir kez daha çırpılır. Unutmayalım ki muhallebi de tatlı. Ben şantinin şeker miktarının muhallebiden az olmasını seviyorum. Sizler nasıl seviyorsanız öyle ayarlayın lütfen. 
  • Dolapta dinlenmiş muhallebinin üzerine ince bir tabaka şanti sürülür. Muhallebiler önce ikiye bölünür. 12,5*40 ebatlarında iki parça elde edilir. Daha sonra her iki parça 4 ya da 5 parçaya bölünür. Ben 4'e böldüm. 8 adet rulo muhallebim oldu. 
  • Şantinin üzerine minik minik doğranmış ceviz serpilir.
  • Muzlar da uzunlamasına 4'e bölünür. Her parçası muhallebilerin enine göre kesilir. Her ruloya bir parça muz konup, bıçak yardımıyla rulo yapılır. İnce uzun kâğıt kapsüllere alınan rulolar servis tabağına yerleştirilerek servis edilir.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails