19 Aralık 2018 Çarşamba

EFSANE GOFRET BİBER

Malzemeler
15-20 Adet Kurutulmuş Biber
150 gr Kese Yoğurdu
2-3 Yemek Kaşığı Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Tuz
Bol Sıvıyağ
Yapılışı
  • Biberleri birkaç saat önceden yıkayıp süzgüde suyunun sarkmasını sağlıyoruz. Ardından kâğıt havluya sarıp tüm suların kurumasını sağlıyoruz.
  • Derin yağda kızartma yapacağımız için küçük boy tencerede yapıyoruz. Yağın tenceredeki derinliği 3-4 parmak kadar olmalı. Çünkü kuru biberler çok çabuk yanmaya yatkındır bazı yerleri yağın içindeyken diğer tarafı yağın dışında kalırsa bi tarafı çiğ kalır bi tarafı pişer bunu önlemek için biberlerimizi 2-3 partide kızartıyoruz ve üzerlerine kevgirle bastırarak ve karıştırarak kızartıyoruz. Biberler saniyeler içinde pişiyor aklınızda olsun!
  • Biberleri kızartıp bir tabağa alıp sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Tüm yoğurda yetecek kadar tuzla sarımsağımızı eziyoruz. Üzerine kese yoğurdumuzu koyup içine 2-3 kaşık normal yoğurdun suyundan ekleyip çırpıyoruz. Ardından sofralık yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Biz ev yapımı yoğurt kullandığımızdan kıvamı arttırmak için kese yoğurdu kullanıyorum, siz yoğurdu satın alıyorsanız kese yoğurdu kullanmasanız da olur. 
  • Sarımsaklı yoğurdumuzu servis tabağına aldıktan sonra üzerine kızarttığımız kuru biberleri ekleyip servis ediyoruz. Seviyorsanız son olarak kızartma yağından 2-3 kaşık gezdirebilirsiniz. 

Afiyet Olsun…


0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails