8 Aralık 2018 Cumartesi

HAVUÇ TARATOR

Malzemeler
4-5 Adet Havuç
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Kadar Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Tuz
Yapılışı
  • Havuçları yıkayıp kabuklarını kazıyoruz. Rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
  • Tavaya zeytinyağını ve rendelediğimiz havuçları alıp orta-kısık ateşte soteliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Çukur bir kâsede sarımsaklara tuz ekleyip dövüyoruz. Üzerine yoğurdu ekleyip güzelce çırpıyoruz. 
  • Yoğurdun üzerine havuçları alıp birbirine karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına aldığımız havuç taratorumuzu cevizle süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails