11 Aralık 2018 Salı

ETLİ TERBİYELİ ARAPSAÇI

Malzemeler
500 gr Arapsaçı
250 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Kuru Soğan
4-5 Dal Taze Soğan
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 
1 Su Bardağı Su
Tuz
Terbiyesi İçin
Yarım Limon
1 Yemek Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Su
Yapılışı
  • Arapsaçlarını ayıklarken önce topraktan koparılan kısmı kesilir. Sonrasında yapraklık kısımların bittiği yerden kesilir. Kök ve sapları elimizde kalıyor burada dikkat etmemiz gereken sap kısımları koyu yeşilse karttır ve pişmek bilmez bu sapların o kısımlarını kesip atıyoruz kök beyaz olan kısımlarını yine alıyoruz bu kısımlar çok lezzetli oluyor. Sonuç olarak tepelerini kestikten sonra yapraklı ve genişçe olan kök kısımlarını mutlaka kullanıyoruz ama yaprakları köke bağlayan sapların açık yeşil ve taze olanlarını kullanıyoruz ama koyu yeşil ve kart olan sapları atıyoruz. Böyle ayıkladıktan sonra birkaç su yıkıyoruz son defasında sirkeli tuzlu suda bekletiyoruz. Ardından süzgüye koyup yemeğimizi yapmaya başlıyoruz.
  • Etlerimizi ısıttığımız zeytinyağına alıp kavuruyoruz rengi dönünce yarımay doğradığımız kuru soğanları ekleyip orta kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlar şeffaflaşınca etleri örtecek kadar kaynar su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirmeye bırakıyoruz.
  • Etler yumuşayınca arapsaçını ve taze soğanları ilave edip gerekliyse biraz daha kaynar su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Suyunu gerektikçe azar azar ilave ediyoruz. Terbiyesinde de az miktar su ekleyeceğimizi aklımızda bulunduruyoruz.
  • Yemek pişince terbiye malzemelerini küçük bir kâseye alıp çırpıyoruz. Bazıları terbiyeye 1 kaşık yoğurt da ekliyorlarmış arzu ederseniz siz de deneyebilirsiniz. Terbiyemize yemeğin suyundan da ilave edip ılıştırıyoruz ve yemeğimize ekleyip şöyle bir karıştırıp bir taşım daha kaynatıyoruz. 
  • Yemeğimizi sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails