2 Şubat 2019 Cumartesi

ISPANAKLI BUĞDAY SALATASI

Malzemeler
500 kg Ispanak
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Buğday
250 gr Kese Yoğurdu
2-3 Kaşık Yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Doğranmış Ceviz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Tuz-Karabiber
Yapılışı
  • Buğdayı akşamdan ıslatıyoruz. Ispanakları da bir gece önceden yıkayıp ince doğrayıp kavuruyoruz. 
  • Sabah buğdayları haşlıyoruz. Suyunu süzünce içine kavurmuş olduğumuz ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.
  • Sarımsakları dövüp üzerine kese yoğurdunu ekliyoruz ve birkaç kaşık suyla açıyoruz. Sofralık yoğurdu da ekleyip iyice karıştırıyoruz. 
  • Soğuyan salatamıza sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  • Diğer tarafta küçük bir tavaya tereyağıyla cevizleri 2 dakika kadar kavuruyoruz. Sıvıyağı ve pul biberi de ekleyip şöyle bir karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Salatamızı servis tabağına alıp üzerine tereyağında kavurduğumuz cevizleri dökerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…



0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails