Malzemeler
1 Adet Avokado
1/2 Adet Kırmızısoğan
1 Adet Acı Biber
2 Diş Sarımsak
1 Adet Domates
Limon Suyu
Tuz-Karabiber
Bir Tutam Maydanoz
Yapılışı
Soğan,sarımsak minik minik doğranır ya da rondoda
çekilir.Biberler,çekirdeği alınmış domates de minik minik doğranır ya da rondoda çekilir.Avokado
ortadan kesilip ayrıldıktan sonra ortadaki büyük çekirdek çıkarılır.Avokado
yumuşak olduğundan bir kaşık yardımıyla kabuğundan sıyrılır.
Sosun hazırlanacağı kaseye alınan avokadolar bir çatal
yardımıyla ezilir.Üzerine limon suyu sıkılır.Böylece kararması önlenmiş
olur.Minik minik doğranan diğer malzemeler avokadonun üzerine
alınır,karıştırılır.Tuz,baharat ve maydanoz sosa ilave edilir.Buzdolabında 1-2
gün saklanabilir.
Afiyet Olsun...