Malzemeler
500 Gr Taze Bakla
3 Adet Enginar
1 Demet Tazesoğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağ(Azaltılıp Çoğaltılabilir)
1/2 Demet Dereotu
Marul Yaprağı
Tuz
1 Yemek Kaşığı Un
Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Ayıklanan Sebzelerin Bekletileceği Suyun Hazırlanışı:
2 Yemek Kaşığı Un
Limon Suyu
Sebzeleri örtebilecek kadar su
Yapılışı
Ayıkladığımız sebzeleri içinde bekleteceğimiz limonlu,unlu su hazırlanır.Sebzeler bir kez yıkanır.Ayıkladığımız baklalar ve enginarlar bu suyun içine konur.Özellikle enginarların su yüzüne çıkmaması için baklaların altına itilir.Enginarların sapları da ayıklanır.
Sebzelerin sığacağı bir tencereye taze soğanlar doğranır.
Üzerine baklalar daire şeklinde dizilir.Baklaların ortasına enginarların sap kısımları tencerenin ortasına gelecek biçimde sıralanır.
Baklaların ve enginar saplarının üzerine enginarlar,sap kısımları tencerenin ortasına gelecek gibi daire şeklinde dizilir.
Enginarların üzerine marul yaprakları kapatılır.Marul enginar ile havanın temasını engellemek için kullanılır.Hem de yemeğe hoş bir rayiha veriyor.
Yemeğin yağı konup sebzeler sarartılır.
Yemeğe konacak su yine unlu,limonlu hazırlanır.İçine tuz ve şeker de ilave edilir.İyice karıştırılıp yemeğe ilave edilir.Kaynayınca altı kısılır.Sebzeler yumuşayıncaya dek pişirilir.Ocağın altı kapatılınca üstteki marullar alınıp atılır.Dereotu doğranıp yemeğe ilave edilir.Arzu edilirse bundan sonra bir taşım daha kaynatılabilir ama yemeğin sıcaklığı dereotunun pişmesine yetiyor gibi.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))