27 Mart 2007 Salı

PESTO SOS

  

Malzemeler
100 Gr Fesleğen
50 Gr Dolmalık Fıstık
2 Diş Sarımsak
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Silme Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri Rendesi

Yapılışı

Fıstıklar teflon tavada rengi hafif pembeleşinceye dek kavrulur. 
Fesleğen yaprakları dallarından koparılır,yıkanır.Fesleğen yaprakları ve sarımsaklar robotta çekilir.Sırasıyla fıstık ve zeytinyağ katılıp robot kısa aralıklarla çalıştırılır.En son parmesan peyniri ilave edip kısa bir süre daha çalıştırılır.
Bu sos kızarmış ekmeklerin üzerine,makarnaya çok yakışıyor.Ben sebzeli sandviç için hazırladığım bu sosu çok sevdim.Yapacak herkese kolay gelsin.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails