Malzemeler
Kek Dilimleri
Islatmak için
Süt
Krema Tarifi
1,5 litre Süt
1,5 Su Bardağı
Un
1,5 Su Bardağı
Şeker
1 Küçük Paket
Kakao
2 Adet
Yumurtanın Sarısı
200 ml Krema
200 gr Labne
1 Yemek Kaşığı
Tereyağ
2 Adet 80
gramlık Bitter Çikolata
Üzeri İçin
2 Paket
Negro Bisküvi
Pipet
Gerçek ya
da yapay çiçek
Yapılışı
Kek dilimleri
,saksı formundaki kapların dibine yerleştirilir.Kaşık ile süt döküp kekler
ıslatılır.
Krema pişirmeye
hazırlanır.Süt ile un ve kakao bir tencereye alınır.Zaman var ise un sütün
içinde bir süre bekleyince kendiliğinden ıslanıp sütün dibine çöküyor.Böylece
unla yapılan sütlü tatlılarda ,kolay bir şekilde topaklanmanın önüne geçilmiş
olur.Dibe çöken un kaşıkla karışıtırılıp ocağın altı yakılır.Sürekli karıştırarak
kaynatılır.Kaynayınca şeker ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.Ocağın altı
kapatılıp yumurta sarıları tatlıya eklenip çabucak çırpılır.Sırasıyla krema
tatlıya eklenip çırpılır.Ardından labne peyniri tatlıya eklenip çırpılır.En son
tereyağ ve çikolatalar kırılarak tatlıya ilave edilir.Tatlının sıcaklığı ile
karıştırarak tereyağ ve çikolataların eriyip tatlıya karışması sağlanır.Kek
dilimlerinin üzerine tatlı paylaştırılır.Sonrasında pipetler saksı formundaki
kaplarımızın yüksekliği ölçülerek kesilir.Kabın dibindeki keke saplanır. İkinci yaptığımda pipetleri toprak
hizasında tekrar kestim.Böylece pipetler görünmedi.Ayrıca ikinci kez yaptığımda
torağa solucan şeklinde jöle şekerlerden de koydum :))
Sonrasında negro
bisküvilerin ortasındaki kaymak kısmı temizlenerek rondoda toz hale
getirilir.Toprak görünümü vermesi için tatlının üzerine pipetlerin etrafına
serpilir.Bu haliyle üzerlerine streç film kaplayıp buzdolabında
bekletilir.Servis zamanına yakın pipetlere yapay çiçekler takılarak servis
edilir.
Afiyet Olsun ...