Malzemeler
1 kg Araka (İri
Bezelye)
200-250 gr Kıyma
1 Adet Kurusoğan
2 Adet Küçük Boy
Havuç
1 Adet Orta Boy
Patates
2-3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı
Acı Biber Salçası
4-5 Yemek Kaşığı
Zeytinyağ
Köfteyi
kızartmak için sıvıyağ
Yarım Demet
Dereotu
Tuz - Karabiber
Yapılışı
Araka ayıklanıp
yıkanır.
Kıyma ile
rendelenmiş ya da rondoda ince kıyılmış soğan,tuz ve karabiber yoğrulup misket
şeklinde köfte yapılır.Mini tavada 2-3 partide kızartılıp bir tabağa alınır.
Havuç ve patates
soyulur,yıkanır,küp şeklinde doğranır.
Tencereye
zeytinyağ ve acı biber salçası konup birkaç kez karıştırılır.Sebzeler ilave
edilip orta ateşte renkleri hafif dönene kadar karıştırılır..Doğranmış
domatesler de ilave edilip kavrulur.
Kaynar su tuz ve
köfteler ilave edilir.Yemek kaynayınca altı kısılır.Yaklaşık yarım saat sonra
sebzelerin tadına bakıp piştiyse ocak kapatılır.Gerekirse bir süre daha
pişirilir.Yemek ocaktan alındıktan birkaç dakika sonra doğranmış dereotu yemeğe
ilave edilir,karıştırılır.Arzu edilirse dereotunun bir kısmı ayrılıp servis yaparken
ilave edilebilir.
Afiyet Olsun ...