Malzemeler
1 Kase Pilav
1 Su Bardağı
Yoğurt
1 Adet
Yumurtanın Sarısı
1 Yemek Kaşığı
Un
3 Yemek Kaşığı
Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı
Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı
Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Pul
Biber
Tuz
Yapılışı
- Unumuzu zeytinyağında kavuruyoruz. Üzerine elimizde varsa et suyu, yoksa içme suyunu ekliyoruz.
- Kaynayınca bir gün önceden kalan pilavı çorbaya katıp bir taşım kaynatıyoruz.
- Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağını eritip önce kuru naneyi hemen ardından pul biberi kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz baharatları çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
- İlk sıcağı geçtikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun…