30 Ekim 2017 Pazartesi

KARAMELLİ MISIR GEVREĞİ

Tarifi ilk yaptığımda mısır gevreğini 250 gr kullandım. Kırmızı kapsüllerdeki gibi oldu. Bol soslu ve daha tatlı. Sonraki yaptığımda 500 gr’lık paketin ¾ ünü kullandım. Bu kez beyaz mini kapsüllerdeki gibi oldu. Sosu azaldığı için daha kıtır daha az tatlı. Kızım kırmızı kapsüllerdekini beğenirken ben beyaz mini kapsüllerdekini beğendim. Siz de zevkinize göre ayarlama yapabilirsiniz.
Mısır gevreğini sade kullanıyorsanız bal kullanın ama sade mısır gevreği kullanmayacaksanız bal ilave etmeyin derim.
Malzemeler
4 Adet Metro Çikolata
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Bal (Mısır Gevreği Şekerliyse Kullanmıyoruz)
250 gr Sade Mısır Gevreği (100 gr İlave Edilebilir)
Yapılışı
  • Büyük boy bir tencerede doğradığımız metroları ve tereyağını eritiyoruz. Mısır gevreğini sade olanını kullanacaksak bu aşamada bal ekleyip karıştırıyoruz. Eğer sade mısır gevreği kullanmayacaksak bal kullanmıyoruz. Çok tatlı olur.
  • Mısır gevreklerini elimizle biraz ufalayarak hazırladığımız karamelli sosa ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından dondurma kaşığı ile porsiyonlayıp mini kapsüllere koyuyoruz. Bu işlemi hızlıca bitirmek gerekiyor. Malzeme soğuyunca şekil vermesi zorlaşıyor.
  • Bu harca zevkinize göre 1 çay bardağı kadar çerezi önceden hafifçe kavurup ekleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra da erimiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Bu kez sadesini yaptım ileride çeşitlerini de yayınlarım.
  • Bu tatlı hem çok pratik hem çok lezzetli hem de görsel olarak şık bir tarif, mutlaka denemenizi öneririm.

Afiyet Olsun…

28 Ekim 2017 Cumartesi

PATATES TOSTU

Kullandığım tost makinasına bu ölçü tam geliyor. Sizin tost makinanız mini olanlardansa bir kerede yarım ölçüyü pişirmenizi öneririm.
Malzemeler
2 Adet Orta Boy Patates  
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Adet Yumurta
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber-Pul Biber
Yapılışı
  • Patatesleri rendeleyip tuzunu atıyoruz. 5-10 dakika kadar patatesin suyunu salmasını bekliyoruz. Bir miktar patatesi avucumuza alıp iyice sıkarak patateslerin tüm suyundan kurtuluyoruz.
  • Suyundan arındırdığımız patatesleri çukur kâseye alıyoruz. Üzerine diğer malzemelerin hepsini ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
  • Yağlı kâğıttan tost makinesinin altını ve üstünü kaplayacak kadar kesip alıyoruz. Tost makinesine yerleştiriyoruz. Hazırladığımız malzemelerimizi yağlı kâğıdın yarısına yerleştiriyoruz. Mümkün olduğu kadar eşit kalınlıkta olmasına dikkat ediyoruz.
  • Kâğıdın diğer yarısını malzememizin üzerine örtüyoruz. Yağlı kâğıdın kalan fazla kısımlarını kıvırıyoruz. Böylelikle pişerken tostumuzun şekli bozulmuyor.
  • Yaklaşık 20 dakikada pişiyor tostumuz. Piştiğini düşündüğünüzde yağlı kâğıdın üst katını şöyle bir ucundan kaldırıp patatesin rengine bakıyoruz. Altın rengini almışsa pişmiş demektir. Tost makinesinden alıyoruz.
  • Birkaç dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Ardından karelere bölüp sıcacık servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

Related Posts with Thumbnails