28 Ekim 2017 Cumartesi

PATATES TOSTU

Kullandığım tost makinasına bu ölçü tam geliyor. Sizin tost makinanız mini olanlardansa bir kerede yarım ölçüyü pişirmenizi öneririm.
Malzemeler
2 Adet Orta Boy Patates  
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Adet Yumurta
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber-Pul Biber
Yapılışı
  • Patatesleri rendeleyip tuzunu atıyoruz. 5-10 dakika kadar patatesin suyunu salmasını bekliyoruz. Bir miktar patatesi avucumuza alıp iyice sıkarak patateslerin tüm suyundan kurtuluyoruz.
  • Suyundan arındırdığımız patatesleri çukur kâseye alıyoruz. Üzerine diğer malzemelerin hepsini ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
  • Yağlı kâğıttan tost makinesinin altını ve üstünü kaplayacak kadar kesip alıyoruz. Tost makinesine yerleştiriyoruz. Hazırladığımız malzemelerimizi yağlı kâğıdın yarısına yerleştiriyoruz. Mümkün olduğu kadar eşit kalınlıkta olmasına dikkat ediyoruz.
  • Kâğıdın diğer yarısını malzememizin üzerine örtüyoruz. Yağlı kâğıdın kalan fazla kısımlarını kıvırıyoruz. Böylelikle pişerken tostumuzun şekli bozulmuyor.
  • Yaklaşık 20 dakikada pişiyor tostumuz. Piştiğini düşündüğünüzde yağlı kâğıdın üst katını şöyle bir ucundan kaldırıp patatesin rengine bakıyoruz. Altın rengini almışsa pişmiş demektir. Tost makinesinden alıyoruz.
  • Birkaç dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Ardından karelere bölüp sıcacık servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails