7 Aralık 2017 Perşembe

YELKENLİ PATATES SALATASI


Malzemeler
4-5 Adet Patates
2-3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
Limon
Tuz-Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
Çay Kaşığının Ucu ile Köri
Muskat Rendesi (Küçük Sarımsak Rendeleri ile 7-8 Kez Rendelemek Yeterli)
Rus Salatası Malzemeleri
Küçük Kavanoz Garnitür
3-4 Yemek Kaşığı Mayonez
1-2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
2-3 Adet Salatalık Turşusu (Ne iri ne ufak ara boy olanlarından)
Tuz-Karabiber
Yelkenler İçin
Dilimlenmiş Taze Kaşar
Kürdan
Yapılışı
  • Patatesler haşlanır, el dayanacak sıcaklığa gelince soyulup rendelenir. İçine yağ, nar ekşisi, limonsuyu, baharatlar konup yoğrulur. Aslında evde beyaz biber kalmamış onun için karabiber kullandım. Varsa siz yine de beyaz biber kullanın. Yoğrulan patates püresi 5-10 dakika dinlenmeye bırakılır.
  • Garnitür bir süzgüye boşaltılır, suyu iyice süzülene kadar bekletilir. Çukur bir kapta rus salatası malzemeleri karıştırılır. Daha yağsız olması için biraz kese yoğurdu kullandım. Ama arzu ederseniz tümünü de mayonez kullanabilirsiniz. İsterseniz salatanın içine bir adet haşlanmış yumurtayı küp küp doğrayabilirsiniz.
  • Patates püresinden yumurta büyüklüğünde parça ele alınıp köfte gibi yuvarlanır. Ortası parmak bastırarak çukurlaştırılır. Daha sonra resimdeki gibi kayık şekli verilerek servis tabağına dizilir. Ortalarındaki boşluklara rus salatası konur. En son kare şeklindeki peynirler çapraz kesilerek iki üçgen elde edilir. En geniş kenardan kürdan geçirilerek yelken şekli verilir. Kayıkların üzerine batırılarak servis edilir.

Afiyet Olsun...

4 Aralık 2017 Pazartesi

AVOKADO-BROKOLİ EZMESİ

Esma arkadaşımdan aldığım bu tarifi ailecek çok sevdik çok teşekkür ederim arkadaşım :* Sanırım kendisi henüz tarifi yayınlamamış o sebeple ana sayfanın linkini ekledim. 
Tek bir kusuru var salatamızın o da yapar yapmaz tüketmek gerekiyor. Ertesi güne bırakma şansımız yok çünkü kalınca çok ağır kokuyor :(( Ama o kadar lezzetli ki zaten verdiğim ölçülerde yaparsanız 3-4 kişiye tam denk geliyor :))
Malzemeler
1 Adet Avokado
1 Kök Brokoli (Portakal Büyüklüğünde)
2-3 Diş Sarımsak
Tuz  
Pul Biber
Zeytinyağı
Nar Ekşisi + Limon Suyu
Ceviz
Yapılışı
  • Önce avokado alınıp yumuşak yenebilir kıvama gelesiye kadar bekletilir. Avokado olgunlaşınca brokoli alınır. İkisini aynı gün alırsanız avokadonun olgunlaşma sürecinde brokoli sararabiliyor.
  • Brokoli yıkanıp suyunu salması için süzgeçte bekletilir. Kuruyan brokoliler elektrikli doğrayıcıyla boncuk gibi olana dek parçalanır.
  • Sarımsaklar büyükçe bir kapta ve salataya yetecek kadar tuzla ezilir.
  • Avokado enlemesine kesilir iki yarı ters yönde çevrilerek ayrılır. Büyük bir çekirdeği var onun üzerine bıçakla sertçe vurup Çekirdek de çevrilerek çıkarılır. Kaşık yardımıyla kabuklarından sıyrılan avokado kaba aktarılır.
  • Parçaladığımız brokoliler de kaba alınır. Üzerine nar ekşisi, limon suyu ve azıcık zeytinyağı eklenip güzelce karıştırılır. Aynı tabakla servis edecekseniz kenarı düzlenir ya da ayrı bir servis tabağına alınır. Üzerine kaşığın uç kısmıyla şekil verilir.
  • Salatanın üstüne de azıcık zeytinyağı gezdirilip kırık cevizle süslenerek servis edilir.

Afiyet Olsun…

Related Posts with Thumbnails