Bu
tarifi kardeşim gibi sevdiğim Yeşim’den aldım. Oğluşunun doğum günü için
hazırladığı ikramlardan biri de buydu. Yeşim süslemesinde simli gıda boyası ve
boncuk şeker kullanmıştı. Cheesecake ışıl ışıl görünüyordu. Ben gıda boyası
yerine fıstık ve boncuk şeker kullandım. Sizler de arzu ettiğiniz gibi süsleyin
arkadaşlar.
Malzemeler
Tabanı
İçin
2
Paket Burçak Bisküvi
50
Gr Tereyağı
1
Kahve Fincanı Süt
Peynirli
Kreması İçin
500
gr Sepet Loru
2
Kutu Krema (400 gr)
1 Su
Bardağı Pudra Şekeri (Fazla da Olabilir)
Üst
Süslemesi İçin
Pişmaniye
Boncuk
Şeker
Yeşil
Fıstık
Yapılışı
- Bisküviler toz haline getirilir. Üzerine önce eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılır. Ardından süt eklenip tekrar karıştırılır. Bu karışım kelepçeli kalıba konup üzerine hafifçe bastırarak kalıbın dibine yerleştirilir.
- Kremaları büyük bir kâseye aktarıp üzerine pudra şekerini koyup önce 2 dakika düşük ayarda çırpıyoruz. Sonrasında en yüksek ayarda 2-3 dakika daha çırpıp taze şanti elde ediyoruz. Hazırladığımız şantinin üzerine lor peynirini alıp güzelce karışana dek çırpıyoruz. Bu aşamada tadına bakıp gerekiyorsa biraz daha pudra şekeri ilave edebiliriz. Sevenler limon ya da portakal kabuğu da azıcık ekleyebilir. Hazırladığımız bu peynirli kremayı bisküvili tabanın üzerine döküp üzerini düzlüyoruz. Bu şekildeyken buzlukta birkaç saat bekletiyoruz.
- Servisten bir süre önce buzluktan alıp kalıptan çıkardığımız cheesecakemizi servis tabağına alıyoruz. Üzerine pişmaniyeleri tiftikleyip pastanın üzerinde kubbe oluşturacak şekilde koyuyoruz.
- Pişmaniyenin üzerine toz yeşil fıstık ve boncuk şekerlerden koyup servis edilir.
Afiyet
Olsun…