2
Adet Yumurtanın Akı
2
Çay Bardağı Pudra Şekeri
Gıda Boyası (Şart Değil)
Bir
Çimdik Tuz
Krema
İçin
15-16
Adet Marshmallow
Süslemek
İçin
Minik
Renkli Şekerler
Yapılışı
- Önce bezeyi yapıyoruz. Bunun için yumurtaların akıyla sarısını
ayırıyoruz. Biz aklarını kullanacağız ama mutlaka dikkat etmemiz gereken bir
nokta var. Yumurta aklarının içine minicik bir damla bile yumurta sarısından
karışmamalı bu çok önemli yoksa asla bezenin kıvamını tutturamazsınız. Her
yumurta akını çay tabağı gibi küçük bir kapta ayrı ayrı kırıp şekerle
çırpacağınız kaba aktarmak en garantili yöntemdir. Bir de dar ve uzun bir kapta
çırpmak iyi sonuç veriyor aklınızda olsun.
- İçine yumurta sarısı karışmamış yumurta aklarımızın içine bir
çimdik tuz atıp düşük hızda çırpmaya başlıyoruz. Köpük köpük kabarınca içine
şekerimizi 3-4 kerede ekleyerek en hızlı ayarda çırpıyoruz taaaa ki yumurta
akları akışkanlığını yitirip çırptığımız kabı ters çevirdiğimizde bile
dökülmeyecek kıvama gelene dek çırpıyoruz. Arzu edilirse toz gıda boyası kürdan ucuyla eklenerek
karıştırılır ama şart değil.
- Fırın tepsimize pişirme kâğıdı seriyoruz. Tek kullanımlık krema
sıkma torbasının içine tırtıklı duy takıp hazırladığımız bezeyi içine
dolduruyoruz. Ucunu kesip hazır ediyoruz. Pişirme kağıdına istediğimiz
şekillerde sıkıyoruz. Fırını 80 derece civarında ayarlayıp fırına veriyoruz. Burada
amacımız pişirmek değil bezenin kurumasını sağlamak. 2-3 saat süresince fırında
tutuğumuz süre boyunca fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz. Açarsak bezeler
havanın basıncıyla sönecektir. Yani bezelerimizi soğuk fırına verip 2-3 saat
boyunca kurutma işlemini yaptıktan sonra fırın tekrar soğuyana dek fırını hiç
açmıyoruz. Soğuk fırına verip soğumuş olan fırından geri alıyoruz.
- Kremasını en az 4-5 saat sonra sürüyorum ben iyice kuruyup
çalışırken kırılmasın diye.
- Minik renkli şekerleri küçük bir kaba koyup hazır ediyoruz.
- Kremasını hazırlarken her beze için yaklaşık 3 marshmallow
kullanıyoruz. Ben resimde gördüğünüz gibi 6 tane hazırlamak için 15-16 adet
marshmallow kullandım. Kalan beze hamurunu renklendirip başka şekilde
değerlendirdim. Ben maride marshmallowları etitiyoruz. Üzerine tatlı kaşığı ile
su ekliyoruz biraz daha sürülebilir hale getiriyoruz. Gerek görürsek 1 tatlı kaşığı daha su ekleyebiliriz. Elimizle hiç dokunmuyoruz
çünkü çok yapışkan bir yapısı var. Bezenin birinin altına bir tatlı kaşığının
tersiyle veya bıçakla sürüyoruz. İkinci bezeyi kremanın üzerine koyup iki
bezeyi birbirine yapıştırıyoruz. Şekerleme dolu kabın içince marshmallowlu
kısımları şekerlerle bulamış oluyoruz. İstediğimiz sayıda hazırlayarak servis
tabağına alıyoruz.
Afiyet
Olsun…