7 Nisan 2007 Cumartesi

ŞAKŞUKAVARİ


Malzemeler
2 Adet PatlIcan
2 Adet Kabak
2 Adet Patates
6-7 Adet Biber
4-5 Adet Domates
3 DiŞ Sarımsak
1 Adet Kurusoğan
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1/2 Demet Maydanoz
Tuz-Karabiber
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Yapılışı
Patates,kabak,patlıcan ve biber sırası ile küpler halinde doğranıp,kızartılır.Kağıt havlu üzerine çıkarılarak fazla yağların atılması sağlanır.Biberler ayrı bir kaba alınır.En üste süs olarak konulacak.
Kızartmaları ve sosun hepsini alacak bir tavada önce soğan kavrulur.Daha sonra domates ve sarımsak kavrulur.Paprika,sirke,şeker konup birkaç kez karıştırılır.En son maydanoz ilave edilir,sosa karıştırılır.
Daha önce kızartılan patates,kabak,patlıcan sosa ilave edilir.Ezmeden karıştırılır.Böylece tüm kızartmalar sosu içine çekmiş olur.
Servis tabağına alınan soslu kızartmaların üzerine biberler de serpilir.Sıcakken servis edilir.
Afiyet Olsun...





6 Nisan 2007 Cuma

DOMATES GÜL


Domates gülüm biraz daha yakından görünsün diye bu resmi yayınlamak istedim.
Domates elma gibi soyulur.Domatesin daldan koptuğu değil de alt kısmından bükmeye başlanır.Hemen hemen yarıya kadar silindir şeklinde döndürdükten sonra ters çevrilir.Aynı yönde sarmaya devam edilir.Herhangi bir yeşillik daire şeklinde dizilir.Üzerine domates gülü konur.Salataların üzerini de süsleyebilirsiniz.Bu kez afiyet olsun diyemicem üzgünüm.



BEŞAMEL SOSLU KABAK KARNIYARIK


Malzemeler
 5-6 Adet Küçükboy Kabak
150-200 Gr Kıyma
1 Adet Kurusoğan
2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Paprika
Sıvıyağ
Beşamel Sos
Kaşar Peyniri Rendesi

Yapılışı
 Kabaklar soyulur,yıkanır,kurulanır.Derin bir tavada kızartılır.Fırına girebilecek bir tepsiye dizilir.Bir çatal yardımıyla ortaları yarılır,çatalla hafifçe iç kısmı ezdirilir.Bu kısımlara tuz,karabiber arzu edilirse birer çay kaşığı şeker serpilerek ovulur.
Başka bir tavada önce kıyma kavrulur.Sırası ile soğan,domates,salça,paprika kavrulur.Baharatları ve tuz ilave edilip söndürülür.
Kıymalı harç kabakaların üzerine pay edilir.Tavada kalan yağlı kısma kaynamış su ilave edilip kabakların üzerine dökülür.Su tepside kabakların yarısına gelecek kadar olmalıdır.200 derece ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayıncaya dek pişirilir.Ben bu kez hazır beşamel sos kullandım ama evde de hazırlanabilir.Bu aşamada kabakların üzerine beşamel sos dökülür.Sosun üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri konur.Tekrar fırınlanan yemek üzerleri kızarınca fırından alınarak sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...










Related Posts with Thumbnails