16 Haziran 2017 Cuma

İTALYAN SALATALI SPAGETTİ

Malzemeler
1 Paket Spagetti Makarna
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz
İtalyan Salatası İçin
50 gr Jambon
50 gr Salam
100 gr Sosis
200 gr Kaşar Peynir
250 gr Salatalık Turşusu (Baharatlı)
Yarım Paket Dondurulmuş Garnitür
Mayonez (Küçük Boy Kavanoz)
150 gr Kese Yoğurdu
Beyaz Biber
Yapılışı
  • İtalyan salatasının malzemelerinin doğrama işlemini bir gün önceden yapabilirsiniz.
  • Garnitür kısa süre haşlanıp makarnaya ilave etmek üzere bir kenara alınır.
  • Geri kalan salata malzemelerinin tümü kibrit çöpü gibi doğranır. Turşu ve peyniri doğrayınca ayrı kaplara almakta fayda var. Bunları makarna soğuduktan sonra yoğurtlu sosla birlikte en son ekleyeceğiz.
  • Yoğurt, mayonez ve beyaz biber bir kapta karıştırılır.
  • Makarnamızı demleme olarak pişiriyoruz. Bunun için 1 litre kaynamış suya sıvıyağı ve tuzu ekliyoruz. Makarnalarımızı 3 veya 4’e bölerek kaynayan suya atıyoruz. Yaklaşık 9-10 dakikada suyunu tamamen çekip pişmiş oluyor. Ocağı kapatıp makarnanın üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz. Makarna soğuyup yapışmadan önce kısa süre haşladığımız garnitürleri ve şarküteri ürünlerini makarnaya ekleyip karıştırıyoruz. Soğuması için bekletiyoruz. Kaynama sırasında ve soğumaya bıraktığımızda 5 dakikada bir karıştırmakta fayda var. Yoksa makarnalar birbirine yapışır.
  • Makarnalı karışımımız soğuyunca turşu, peynir ve yoğurt-mayonez karışımını ekleyip son kez ezmemeye özen göstererek karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alınca süslemek için biraz daha mayonez sıkabilirsiniz.

Afiyet Olsun …

15 Haziran 2017 Perşembe

ERKEK SOĞAN İLE NEGEREK

Malzemeler
2 Demet Erkek Soğan (700-750gr)
1 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Süt
3 Yumurta
250 gr Beyaz Peynir veya Köy Peyniri
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Nane
Tuz-Karabiber-Pulbiber
Üzeri İçin
2 Avuç Un

Yapılışı
  • Soğanları yıkayıp doğruyoruz.
  • Üzerine yıkandığımız pirinçleri, yumurtaları, sütü, rendelediğimiz peyniri, zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kare borcamı yağlayıp 1 avuç unu tepsiye serpiyoruz. Elinizde sütlü bulgur varsa un yerine tepsiye 1 avuç kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığımız harcı tepsiye boşaltıyoruz. Üzerini kaşığın tersiyle düzlüyoruz.
  • Harcımızın üzerine yine 1 avuç un serpiyoruz. Biraz fazla da konulabilir. Üzerini bir kabuk gibi kaplamalı koyduğumuz un.
  • Elimizde varsa domates dilimleri ve biberle süsleyerek 180 derece fırına veriyoruz.
  • Üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz.
  • Sıcacık servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

14 Haziran 2017 Çarşamba

BEBEK ENGİNAR SALATASI

Malzemeler
5 Adet Bebek Enginar
5 Yaprak Göbek Marul
4-5 Adet Taze Soğan
5-6 Dal Dereotu
1/2 Adet Kapya Biber
6-7 Adet Kiraz Domates
1/2 Adet Havuç
1 Çay Bardağı Bezelye
Yarım Çay Bardağı Mısır
Tuz
Limon Suyu
Zeytinyağı
Parmesan

Yapılışı
  • Enginar haricindeki sebzeler ayıklanır, yıkanır, sularının süzülmesi için süzgüye alınır.
  • Enginarlar ayıklanıp 2 veya 4’e bölünür. 1 tatlı kaşığı un ve limon suyu kattığımız suda yıkanır.
  • Pişireceğimiz tencereye yine unlu limonlu su hazırlanır. Su kaynayınca enginarlar tencereye alınır. Arada enginardan birinden bir yaprak koparıp pişmesini kontrol ederiz.
  • Bu arada büyükçe bir kaseye marul ve dereotu doğranır. Taze soğanlar 4-5 santim uzunluğunda doğranır. Biber jülyen doğranır. Domatesler dörde bölünür. Havuç kesme bıçağı ile sıyrılır.
  • Bezelye ve mısır haşlanır.
  • Tüm malzeme tuzlanıp karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır. Haşlanan enginarlar biraz soğuduktan sonra salatanın üzerine sıralanır.
  • Limon suyu ve zeytinyağı gezdirilerek salata tamamlanır.
  • Arzu ederseniz üzerine parmesan peyniri traşlanır.

Afiyet Olsun …

Related Posts with Thumbnails