24 Eylül 2017 Pazar

ÇİLEKLİ MİNİ YULAFLI BİSKÜVİ PASTASI

Malzemeler
2 Paket Yulaflı Bisküvi
1 Paket Orman Meyveli Krem Şanti
1 Su Bardağı Soğuk Süt
1 Kase Süt (Bisküvileri Islatmak İçin)
10-15 Adet Çilek
1-2 Tatlı Kaşığı Çilek Reçeli
İnci Şekerler
Yapılışı
  • Orman meyveli krem şanti 1 bardak (1 parmak kadar az olsun ki şantimiz yoğun olsun) soğuk sütle çırpılır. Buzdolabında kendini toplaması için buzdolabına kaldırılır.
  • Kaseye sütü koyup bisküvileri bu süte batırıp şantiden sürüyoruz. Şanti sürülen bisküvileri 3 kat yapıp tabağa sıralıyoruz. Bu haliyle birkaç saat dinlendiriyoruz ki bisküviler yumuşayıp şantinin tadını içine çeksin.
  • Servis zamanı mini pastacıkların üzerine çilek dilimleri koyuyoruz.
  • Bir kasede çilek reçelinin suyundan koyup çok az su ile açıyoruz. Çileklerin üzerini kaplayacak şekilde kaşıkla döküyoruz.
  • En son inci şekerlerle süsleyip servis ediyoruz. Arzu ederseniz pirinç yeşil fıstık da kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun….


17 Eylül 2017 Pazar

KAVURMA

Malzemeler
Yarım Kiloya Yakın Et (But Kısmından)
3-4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz-Karabiber
Zerdeçal-Pul Biber
Kekik
Yapılışı
  • Etimizi yıkayıp kağıt havlu ile kurulayarak sevdiğimiz büyüklükte doğruyoruz. Ben sotelik doğradım.
  • Tavayı güzelce kızdırıp etleri tavaya alıyoruz. Karıştırarak tüm yüzeylerinin dağlanmasını sağlıyoruz.
  • Kısa süre sonra et yine de azıcık suyunu salıyor ve yine bir süre sonra suyunu çekiyor.
  • Ara ara kaynar su ilave ederek eti iyice pişiriyoruz.
  • İstediğimiz gibi pişince tereyağını katıp güzelce kavuruyoruz.
  • En son baharatları ekleyip ocağı kapatıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…


11 Eylül 2017 Pazartesi

DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeler
400-500 gr Gerdan Eti
4-5 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Yarım Adet Limonun Suyu
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Çiçekyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Tuz
Yapılışı
  • Yemeği yapılmayan çok kemikli az etli kısımları değerlendirmek için bu lezzetli çorbayı yapmaya eti haşlamakla başlıyoruz. Etler kemiklerden ayrılacak kıvama gelene kadar bol suyla haşlıyoruz.
  • El dayanacak kadar ılınınca etleri kemiklerden ayıklayıp ayrı yere alıyoruz.
  • Kalan et suyunu süzgüden geçirip 3-4 su bardağı kadarını çorbada kullanmak için alıkoyuyoruz. Kalanını buzluk poşetine koyup başka yemeklerde kullanmak için buzluğa atıyoruz.
  • Çorbalık alıkoyduğumuz et suyunu ocağa alıp ayıkladığımız etleri de içine katarak kaynatıyoruz.
  • Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı çiçekyağında unu kavuruyoruz. Un güzel kokmaya başlayıp hafif pembeleşince soğuk su ekleyip meyanemizi açıyoruz.
  • Kaynamakta olan çorbaya meyaneyi katıyoruz.
  • Çukur bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve tuzu iyice çırpıyoruz.
  • Çorbanın suyu ile yoğurtlu terbiyemizi ılıştırıyoruz ki çorbaya katınca kesilmesin.
  • Ilıştırdığımız terbiyeyi çorbaya eklerken bir yandan da karıştırıyoruz.
  • Bir taşım kaynattığımız çorbayı ocaktan alıp azıcık ılınmaya bırakıyoruz.
  • Minik bir tavada önce tereyağını eritip mis gibi kokuncaya dek azıcık yakıyoruz. Isısını düşürmek için kalan çiçekyağımızı ekliyoruz. Hemen ardından pul biberimizi ekliyoruz. Kısa bir süre karıştırarak yakıyoruz. Tadı ve rengi yağa geçince ocağı kapatıyoruz.
  • Çorbayı tabaklara alınca üzerine tereyağında yaktığımız pul biberi ekleyip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…


Related Posts with Thumbnails