10 Kasım 2017 Cuma

ÇABUK PANCAR TURŞUSU


Malzemeler
2 kg Pancar
1 Su Bardağı Sirke
5-6 Diş Sarımsak
1-1,5 Yemek Kaşığı Tuz
1 Adet Defne Yaprağı
Zeytinyağı (Servis Ederken)
Yapılışı
  • Pancarlar güzelce yıkanır, bir süre sirkeli suda bekletilir. Üzerindeki toprak tamamen temizlendikten sonra kök ve yapraklı kısımları kesilip bol suyla yaklaşık 25-30 dakika haşlanır. Çatal batırıp kontrol ederek ocaktan alınır.
  • El dayanacak sıcaklığa gelince pancarların yaprakları soyulur ve dilimlenir.
  • Dilimlediğimiz pancarların bir kısmı kavanoza alınır. Tuzun, sarımsağın bir kısmı pancarların üzerine konur. Kalan pancarlar da kavanoza alınıp kalan sarımsak ve tuz da eklenir. Defne yaprağı konur.
  • Hazırladığımız pancarların üzerine sirke dökülür. Pancarları haşladığımız su kavanoza eklenir. Pancarların üzerine tamamen kapatmalıdır. Eksik gelirse kaynamış ılınmış su ile tamamlanır.
  • Artık turşumuz hazır, hemen yiyebiliriz. Ama 1 gün bu şekilde bekletirseniz tüm aromalar birbirine karışıp daha lezzetli olacaktır. Buzdolabında saklayıp yemeklerimizin yanında tüketiyoruz. Ben servis tabağına aldıktan sonra salataya ekler gibi azıcık zeytinyağı gezdirmeyi seviyorum. Hem lezzet katıyor hem ışıl ışıl bir salatamız oluyor.

Afiyet Olsun…


9 Kasım 2017 Perşembe

KİNOA SALATASI

Malzemeler
1 Su Bardağı Kinoa
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Haşlanmış Meksika Fasulyesi
1 Adet Domates
Birkaç Dal Maydanoz
Birkaç Dal Dereotu
Birkaç Dal Nane
2-3 Dal Taze Soğan
1 Adet Kuru Soğan (Küçük Boy)
1 Adet Salatalık
1 Çay Bardağı Ceviz
Tuz-Karabiber-Pulbiber
2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yapılışı
  • Kinoa ve su bir tencereye alınıp pilav gibi orta kısık ateşte pişirilir.
  • Meksika fasulyesi bol suyla haşlanır.
  • Tüm yeşillik ve sebzeler salataya koyacak şekilde doğranır. Ben cevizleri de bıçakla doğruyorum. Dövülünce cevizler acı oluyor.
  • Tüm malzemeyi büyük bir kâsede buluşturuyoruz. Üzerine tuzunu, baharatını, nar ekşisi ve limon suyunu koyup güzelce karıştırıyoruz.
  • Salatamızı servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

8 Kasım 2017 Çarşamba

PANCAR YAPRAĞI KAVURMASI

Malzemeler
1 kg Pancar Yaprağı
1 Adet Kuru Soğan
5-6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
  • Pancar yaprakları ayıklanır. Güzelce yıkanıp iri iri doğranır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağıyla orta kısık ateşte şeffaflaşıncaya dek kavrulur.
  • Hazırladığımız pancar yaprakları soğanın üzerine ekleyip yine orta kısık ateşte kavurmaya devam ederiz.
  • Pancar yaprağı kavurmasını sıcak sıcak servis ederiz.
  • Yanında arzu eden sarımsaklı yoğurtla pek lezzetli olur.

Afiyet Olsun…
Related Posts with Thumbnails