27 Aralık 2017 Çarşamba

KESTANELİ İÇ PİLAV

Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
150-200 gr Ciğer
1 Adet Kuru Soğan
2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Tarçın
5-6 Dal Dereotu
2-3 Yemek Kaşığı Yeşil Fıstık
Yapılışı
  • Kestaneler haşlanır ya da kebap yapılır. Kebap yapılacaksa yakmamaya dikkat etmeli. Kestaneler ayıklanıp bir kenara bırakılır.
  • Pirinçler yıkanıp sıcak suda ıslatılır.
  • Kuş üzümü sıcak suya konup kabarması sağlanır.
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile tavla zarı gibi doğranmış ciğerler kavrulur, tereyağının 1 tatlı kaşığı kadarı, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Ciğerler de kenara alınır.
  • Fıstıklar yağsız tavada kavrulup kenara alınır.
  • Pilav tenceresine sıvıyağının kalanı alınır. Yemeklik doğranmış soğanlar orta kısık ateşte şeffaflaşıncaya dek kavrulur. Soğanlar şeffaflaşınca baharatları, dolmalık fıstığı ve suda şişmeye bıraktığımız kuş üzümünü tencereye alıp kokuları çıkıncaya kadar kavrulur. Pirinçler süzülüp kısa bir süre kavurmaya devam edilir.
  • Pilavın suyu ve şekeri eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynayınca en büyük ocağın en kısık ayarında 10 dakika pişirilir. Pilav suyunu çekince kavrulan ciğer, pişirdiğimiz kestane ve yıkanıp ince doğranmış dereotu pilava eklenip karıştırılır.
  • Pilavın içine tereyağı gömülü bırakılır. Demlenmeye bırakılır. Servis yapılacağı zaman pirinçleri kırmamaya özen göstererek son kez karıştırılıp servis edilir. Serviste arzu ederseniz pilavın üzerine yeşil fıstık eklenebilir.

Afiyet Olsun…

22 Aralık 2017 Cuma

ANANEMİN LAHANA SALATASI

Bu salata bana hep ananemi hatırlatıyor. İlk kez onun elinden tattım. Yaptı mı koca bir tepsi yapardı. Nasıl da lezzetli olurdu. Bu salatayı her yaptığımda seni anıyorum. Nurlarda uyu e miiiii :*
Malzemeler
4-5 Yaprak Lahana
1 Adet Havuç
Yarım Adet Limonun Suyu
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
5-6 Adet Zeytin
3-4 Adet Ceviz
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Yapılışı
  • Lahananın mümkünse göbek kısmını salatada kullanalım ya da dış yapraklardan 4-5 tanesini kullanabiliriz. Lahanaları yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgüde bekletiyoruz. Ardından ince ince doğruyoruz. Lahananın acılığı gitmesi için tuz ile yoğuruyoruz.
  • Havucu rendeleyip lahanaların içine katıp karıştırıyoruz.
  • Salatanın sosunu küçük bir kapta hazırlıyoruz. Bunun için limon suyu ve zeytinyağını iyice çırpıyoruz. Salatanın üzerine bu sosu gezdiriyoruz.
  • Salatayı süslemek için arzu ederseniz yeşil veya siyah zeytinleri dilimleyerek kullanabiliriz. Ceviz her salataya olduğu gibi çok yakışıyor ve cevizin olmazsa olmazı pul biberi de kullanabiliriz. Artık salatamız servise hazır.

Afiyet Olsun…


21 Aralık 2017 Perşembe

KEREVİZ SALATASI

Malzemeler
2 Adet Yumruk Büyüklüğünde Kereviz
250 gr Kese Yoğurdu
1 Su Bardağı Yoğurt (Mümkünse Ev Yapımı)
1 Çay Bardağı Ceviz (Kırıklanmış)
1 Yemek Kaşığı Mayonez
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2-3 Diş Sarımsak
Tuz
Süslemek İçin
Ceviz
Pul Biber
Yapılışı
  • Büyük bir kâsede sarımsaklar tuzla ezilir üzerine yoğurt ve kese yoğurdu ikisi birlikte karıştırılır kıvamı ayarlanır. Sonrasında mayonez ve hardal eklenip güzelce karıştırılır.
  • Cevizleri bıçakla doğrayarak kullanıyorum ben çünkü dövülünce acı oluyor. Doğradığımız cevizleri yoğurt sosun üzerine bırakıyoruz. Daha sonra kerevizleri karıştırırken cevizler de içine karışıyor.
  • Kerevizle ayıklanır, yıkanır. Hazırladığımız yoğurt sosunun içine rendelenir. Böyle yapmamızın sebebi kerevizler havayla temas ettikçe kararmaları. Kararmalarını önlemek için sosun içine rendeliyoruz ve hemen karıştırıyoruz ki kerevizler kararmasın.
  • Salatamızı artık hazır. Servis tabağına alıp üzerini ceviz ve pul biberle süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…




Related Posts with Thumbnails