7 Nisan 2018 Cumartesi

ŞEKER HAMURLU KURABİYE

Malzemeler
250 gr Tereyağı
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3,5 Su Bardağı Un
Yarım Su Bardağı Nişasta
1kab tozu
1 Paket Vanilya ya da Yarım Limon Kabuğu Rendesi
1 Çimdik Tuz
Yapılışı
  • Oda ısısındaki tereyağı, un, nişasta, kabartma tozu ve tuz robotta bisküvi kırıntısı gibi olana dek karıştırılır.
  • Pudra şekeri ve arzuya göre vanilya ya da limon kabuğu rendesi eklenerek tekrar karıştırılır.
  • En son yumurta robota eklenir hamur toparlanana dek karıştırılır.
  • Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha sert olmalı. Hamurumuz yumuşak olmuşsa birer kaşık un ilave edip yoğrulur.
  • Hamur istenilen kıvama gelince buzdolabına konup bir saat kadar bekletilir.
  • Hamur yarım santim kalınlığında açılıp kurabiye kalıplarıyla kesilerek tepsiye dizilir.
  • Önceden 160 derece ısıtılmış fırında hafif renk alana dek pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamuruyla kaplıyoruz. Şeker hamuru yaklaşık 2 milimetre kalınlığında açılır. Aynı kurabiye kalıplarıyla kesilen şeker hamurlarının alt kısmına fırçayla su sürerek kurabiyelere yapıştırılır.

Afiyet Olsun …

4 Nisan 2018 Çarşamba

TİRAMİSU PRALİN - TİRAMİSU TOPLARI


Malzemeler
200 gr Kedidili Bisküvi
200 gr Labne Peyniri
2 Çay Kaşığı Vanilya
4 Kaşık Filtre Kahve
Bulamak İçin
2 Yemek Kaşığı Kakao (Kakaolu Süt Yapılanlardan)
Yapılışı
  • Önce filtre kahvemizi hazırlıyoruz. O demini alırken kedidili bisküvilerimizi toz haline getiriyoruz. Hazırladığımız kahveden 4 yemek kaşığı alıp bisküvi tozlarının üzerine gezdiriyoruz. Kaşıkla güzelce karıştırıp bisküvilerin nemlenmesini sağlıyoruz. Bu haliyle buzdolabına koyuyoruz.
  • Buzdolabında bekletip soğuyan labne peynirini vanilya ile beraber güzelce çırpıyoruz.
  • İçine bisküvilerimizi alıp güzelce yoğuruyoruz.
  • Minik minik toplar yapıp bir servis tabağına diziyoruz.
  • Son olarak hazırladığımız topları kakaoya bulayarak buzdolabına kaldırıyoruz.

Afiyet Olsun…


2 Nisan 2018 Pazartesi

MARSHMALLOW KREMALI BEZE


Malzemeler
2 Adet Yumurtanın Akı
2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
Gıda Boyası (Şart Değil)
Bir Çimdik Tuz
Krema İçin
15-16 Adet Marshmallow
Süslemek İçin
Minik Renkli Şekerler
Yapılışı
  • Önce bezeyi yapıyoruz. Bunun için yumurtaların akıyla sarısını ayırıyoruz. Biz aklarını kullanacağız ama mutlaka dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Yumurta aklarının içine minicik bir damla bile yumurta sarısından karışmamalı bu çok önemli yoksa asla bezenin kıvamını tutturamazsınız. Her yumurta akını çay tabağı gibi küçük bir kapta ayrı ayrı kırıp şekerle çırpacağınız kaba aktarmak en garantili yöntemdir. Bir de dar ve uzun bir kapta çırpmak iyi sonuç veriyor aklınızda olsun.
  • İçine yumurta sarısı karışmamış yumurta aklarımızın içine bir çimdik tuz atıp düşük hızda çırpmaya başlıyoruz. Köpük köpük kabarınca içine şekerimizi 3-4 kerede ekleyerek en hızlı ayarda çırpıyoruz taaaa ki yumurta akları akışkanlığını yitirip çırptığımız kabı ters çevirdiğimizde bile dökülmeyecek kıvama gelene dek çırpıyoruz. Arzu edilirse toz gıda boyası kürdan ucuyla eklenerek karıştırılır ama şart değil.
  • Fırın tepsimize pişirme kâğıdı seriyoruz. Tek kullanımlık krema sıkma torbasının içine tırtıklı duy takıp hazırladığımız bezeyi içine dolduruyoruz. Ucunu kesip hazır ediyoruz. Pişirme kağıdına istediğimiz şekillerde sıkıyoruz. Fırını 80 derece civarında ayarlayıp fırına veriyoruz. Burada amacımız pişirmek değil bezenin kurumasını sağlamak. 2-3 saat süresince fırında tutuğumuz süre boyunca fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz. Açarsak bezeler havanın basıncıyla sönecektir. Yani bezelerimizi soğuk fırına verip 2-3 saat boyunca kurutma işlemini yaptıktan sonra fırın tekrar soğuyana dek fırını hiç açmıyoruz. Soğuk fırına verip soğumuş olan fırından geri alıyoruz.
  • Kremasını en az 4-5 saat sonra sürüyorum ben iyice kuruyup çalışırken kırılmasın diye.
  • Minik renkli şekerleri küçük bir kaba koyup hazır ediyoruz.
  • Kremasını hazırlarken her beze için yaklaşık 3 marshmallow kullanıyoruz. Ben resimde gördüğünüz gibi 6 tane hazırlamak için 15-16 adet marshmallow kullandım. Kalan beze hamurunu renklendirip başka şekilde değerlendirdim. Ben maride marshmallowları etitiyoruz. Üzerine tatlı kaşığı ile su ekliyoruz biraz daha sürülebilir hale getiriyoruz. Gerek görürsek 1 tatlı kaşığı daha su ekleyebiliriz. Elimizle hiç dokunmuyoruz çünkü çok yapışkan bir yapısı var. Bezenin birinin altına bir tatlı kaşığının tersiyle veya bıçakla sürüyoruz. İkinci bezeyi kremanın üzerine koyup iki bezeyi birbirine yapıştırıyoruz. Şekerleme dolu kabın içince marshmallowlu kısımları şekerlerle bulamış oluyoruz. İstediğimiz sayıda hazırlayarak servis tabağına alıyoruz.

Afiyet Olsun…
Related Posts with Thumbnails