Malzemeler
1 Adet Elma
Üzerine Serpmek İçin:
Tarçın
Yapılışı
Elma kabuğu soyulmadan cips inceliğinde dilimlenir.Pişirme kağıdının üzerine mümkün olduğunca birbiri üzerine denk getirmeden dizilir.Üzerlerine tarçın serpilir.120 dereceye ayarlanan fırına konur.İkibuçuk saat elma dilimlerinin kuruması sağlanır.Burda yapılacak olan elmanın suyunun uçmasını sağlamak.Soğuyuncaya kadar beklemeli fırından çıkar çıkmaz çıtır olmuyor.Soğuyunca çıtır çıtır yemesi pek keyifli oluyor.
Afiyet Olsun...
Not:Elma cipsini önce bir markette buldum denemek için aldım.Çok hoşuma gitti ama fiyatı biraz pahalı geldi.22 gramı 3.35 ytl idi.Diğer cipslerde alışık olmadığım bir fiyat.Onun için kendim yapmaya karar verdim.İki kez yaptım.Ama ikibuçuk saat fırın yakmak da daha ucuza malolmuyordur sanırım.Neyse ister satın alın ister kendiniz yapın ama bu tadı kaçırmayın derim ben.
5 yorum:
bunu da mutlaka deneyeceğim... bayılıyorum elma cipsine... mikrodalga da olabilir mi acaba :))
Şimdiden kolay gelsin canım.Bu cipsi birkaç yıl önce yapıyordum.O zaman mikro dalga fırınım yoktu.Şimdi de var ama bir kaç şey dışında pek kullanmıyorum.Bilen bir arkadaşımız sayfamıza uğrarsa ve bizi aydınlatırsa çok memnun oluruz duyurulur canlar :))
Ben elma cipsini çok seviyorum, Malatya pazarında elma kurusu diye satılıyor.Süper bir atıştırmalık.Ben yapmayıp, bunu hazır alayım.
www.ihlamurcum.com
Bana çok değişik geldi dediğiniz gibi 2 saat uzun süre hazırınımı alsak:))...Güzel paylaşıma teşekkürler...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
Dilek'cim,Gönülünce arkadaşım elma cipsi hem cips yeme hissi veriyor hem de kızartma değil yağı yok yani sağlıklı bir atıştırmalık.Eskiden Tansaş satıyordu alıyordum.Sonra heves edip kendim yaptım.Yapmışken de yayınlamıştım.Ama şimdilerde bulup alamıyorum.Bulursanız alın tabi canlar.Afiyet olsun :))
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))