Malzemeler
1 kg Kabak
1 Adet Patates
2 Adet Yumurta
1 Adet Kuru
Soğan
5–6 Adet Taze
Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Demet Dereotu
1/2 Demet Nane
2 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı
Amarant Unu
Tuz-Karabiber-Zerdeçal-Pul
Biber
Sıvıyağ
Yapılışı
- Kabaklar ve patates rendeliyoruz. Üzerine tuz eklenip karıştırıyoruz. Sularını salıncaya dek bekliyoruz. Sularını sıkıp geniş bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Üzerine doğranmış kuru soğanı, yeşillikleri, yumurtaları, baharatları ve unları koyup karıştırıyoruz.
- Tavaya yağımızı koyup kızmasını bekliyoruz. Yağ kızınca karışımdan kaşıkla kızgın yağa koyup her iki yüzünü de kızartıyoruz.
- Tüm malzemeyi bu şekilde kızarttıktan sonra yanında ayran ya da yoğurtla sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))