2 Kasım 2017 Perşembe

TERBİYELİ KEREVİZ YEMEĞİ

Malzemeler
1 kg Kereviz
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
150-250 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Tuz
Terbiyesi İçin
1 Yumurta
Yarım Limonun Suyu
Yapılışı
  • Kerevizin yaprakları kesilip dıştaki kart yapraklar atılır. Kalan orta kısımdaki körpe yapraklar irice doğranıp yıkamak için geniş bir süzgüye alınır. Birkaç su yıkanıp topraktan arıtılır.
  • Kerevizin yumruları, patates ve havuç soyulur, yıkanır ve yaprakların üzerine yemeklik doğranır.
  • Kıymamızı zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymanın rengi dönünce yemeklik doğradığımız soğanları üzerine ilave edip ocağı orta kısık ayara getiriyoruz. Soğanlar şeffaflaşıncaya dek kavuruyoruz. Salçaları da ilave edip kokusu güzelleşinceye dek kısa bir süre kavuruyoruz. Çok az suyla salçaları açıyoruz.
  • Kerevizleri tencereye alıp biraz yemeğin sosuyla karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kerevizleri da kavuruyoruz.
  • Yemeğin tuzunu, suyunu ve nohudu koyup orta kısık alevde pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakikada pişiyor.
  • Küçük bir kâsede limon suyu ve yumurtayı çırpıyoruz. Terbiyelerde yumurtanın beyazı ip ip kalır diye kullanılmaz ama ben kullanıyorum. Limon suyuyla iyice çırpılırsa gayet güzel oluyor. İyice çırptığımız terbiyemizin içine yemeğin suyundan birkaç kaşık koyup ılıştırıyoruz. Ardından yemeğe ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
  • Bir süre demlenmeye bıraktığımız yemeği sıcak sıcak yanında salata ve turşuyla servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails