1 Kasım 2017 Çarşamba

EV YAPIMI ÇOKOPRENS

Malzemeler
250 gr Tereyağı
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
4,5 Su Bardağı Un
¼ Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Araya Sürmek İçin
Kakaolu Fındık Kreması
Yapılışı
  • Tüm malzemeyle hamur yoğrulur. Unun önce 4 bardağını koyalım gerekirse yarım bardağı yavaş yavaş ekleyelim.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirelim. Hamuru yarım parmak kalınlığında açıyoruz. Yuvarlak kalıpla hamuru kesip pişirme kâğıdı serili tepsiye diziyoruz.
  • Kurabiyelerin yarısının üzerine pipetle (Ben yemek çubuklarıyla yaptım) delikler yapıyoruz.
  • 175 derece ısıtılan fırında üzerlerini kızartmadan pişiriyoruz. Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyunca deliksiz bisküvilere kakaolu fındık kreması sürüyoruz. Delikli olan bisküvilerden üzerine kapatıp tüm bisküvileri hazırlıyoruz.

Afiyet Olsun…

2 yorum:

Şenay Arpacıoğlu dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar. Fırsat bulduğumda deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

Nurdan Özden dedi ki...

Beğenmenize çok sevindim 😍 şimdiden ellerinize sağlık 😘

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails