Verilen
malzemeler 20 adet lazanya için yeterli geldi.
Malzemeler
Lazanya Makarna
1,5 Su Bardağı
Kaşar Peyniri Rendesi
Kıymalı Sos
250-300 gr Kıyma
1 Adet Kurusoğan
2-3 Diş Sarımsak
2-3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı
Biber Salçası
Yarım Demet Maydanoz
3-4 Yemek Kaşığı
Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Su
Tuz
-Karabiber-Pulbiber
Beşamel Sos
500 ml Süt
1 Çay Bardağı Un
2-3 Yemek Kaşığı
Tereyağ
Tuz-Beyazbiber-Muskat
Yapılışı
Artık lazanya
makarnaları eskisi gibi haşlamak gerekmiyor.Bunun yerine kıymalı sosa bir
miktar su ilave etmek yeterli oluyor.
Kıymalı Sos
Önce kıymalı sos
pişirilir.Kıyma,soğan,salça,domates,sarımsak(ince dilimleyerek) sırası ile
kavrulur.Arzu edilirse soğanlardan sonra taze biber ilave edilebilir.Aslında
mantar da çok lezzet veriyor ama benim kızım mantar yemiyor onun için
kullanamıyorum.Kıymalı sosa en son suyu ilave edip bir taşım daha kaynatıp en
son maydanozlar sosa eklenip,ocaktan alınır.
Beşamel Sos
Terayağ eriyince
un ilave edilip unun kokusu güzelleşinceye dek kavrulur.Soğuk süt ilave edip
sütün içinde un homojen olana dek karıştırılır.Sos kaynayınca içine tuzu,beyaz
biberi eklenir.Muskat sarımsak rendesi ile birkaç kez rendelenerek sosa ilave
edilir.Beşamel sosun ilk sıcaklığı gittikten sonra arzu edilirse kaşar peyniri
rendesinin yarım bardak kadarı beşamel sosa ilave edilebilir.Ya da tüm peynir
en üste eklenebilir.
Bu iki sosumuz
hazır olunca fırın kabının en altına kıymalı sostan birkaç kaşık
konur.Lazanyalar bir sıra konur.Üzerine kıymalı sostan ve beşamel sostan konur.Aynı
sıra ile soslar bitene dek lazanya hazırlanır.En üstteki beşamel sosun üzerine
bolca kaşar peyniri rendesi konup 180 derece ısıtılmış fırına verilir.Tüm
malzeme önceden pişirildiği için üstteki peynirler pembeleşene dek
pişirilir.Fırından çıkarınca 5 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek sıcak
sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun ...