11 Mayıs 2014 Pazar

LAZANYA

Verilen malzemeler 20 adet lazanya için yeterli geldi.

Malzemeler
Lazanya Makarna
1,5 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi

Kıymalı Sos
250-300 gr Kıyma
1 Adet Kurusoğan
2-3 Diş Sarımsak
2-3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Yarım Demet Maydanoz
3-4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Su
Tuz -Karabiber-Pulbiber

Beşamel Sos
500 ml Süt
1 Çay Bardağı Un
2-3 Yemek Kaşığı Tereyağ
Tuz-Beyazbiber-Muskat



Yapılışı
Artık lazanya makarnaları eskisi gibi haşlamak gerekmiyor.Bunun yerine kıymalı sosa bir miktar su ilave etmek yeterli oluyor.
Kıymalı Sos
Önce kıymalı sos pişirilir.Kıyma,soğan,salça,domates,sarımsak(ince dilimleyerek) sırası ile kavrulur.Arzu edilirse soğanlardan sonra taze biber ilave edilebilir.Aslında mantar da çok lezzet veriyor ama benim kızım mantar yemiyor onun için kullanamıyorum.Kıymalı sosa en son suyu ilave edip bir taşım daha kaynatıp en son maydanozlar sosa eklenip,ocaktan alınır.
Beşamel Sos
Terayağ eriyince un ilave edilip unun kokusu güzelleşinceye dek kavrulur.Soğuk süt ilave edip sütün içinde un homojen olana dek karıştırılır.Sos kaynayınca içine tuzu,beyaz biberi eklenir.Muskat sarımsak rendesi ile birkaç kez rendelenerek sosa ilave edilir.Beşamel sosun ilk sıcaklığı gittikten sonra arzu edilirse kaşar peyniri rendesinin yarım bardak kadarı beşamel sosa ilave edilebilir.Ya da tüm peynir en üste eklenebilir.


Bu iki sosumuz hazır olunca fırın kabının en altına kıymalı sostan birkaç kaşık konur.Lazanyalar bir sıra konur.Üzerine kıymalı sostan ve beşamel sostan konur.Aynı sıra ile soslar bitene dek lazanya hazırlanır.En üstteki beşamel sosun üzerine bolca kaşar peyniri rendesi konup 180 derece ısıtılmış fırına verilir.Tüm malzeme önceden pişirildiği için üstteki peynirler pembeleşene dek pişirilir.Fırından çıkarınca 5 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun ...


18 Nisan 2014 Cuma

YUMURTALI KURU DOMATES-PATATES

Bu yemeği annem yaptığında kardeşimle ben severek yerdik. O zamanlarda zeytinyağı ile kızartıldığından sebzeler daha lezzetli oluyordu ama çok duman çıktığı için şimdilerde kullanamıyoruz.İmkanınız varsa tavsiye ederim.

Malzemeler
10-14 Adet Kuru Domates (Resimdeki Gibi)
2-3 Adet Patates
3-4 Adet Yumurta
Kızartmak İçin Sıvıyağ
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Tuz


 Yapılışı
Yemeği yapmadan birkaç saat önce domateslerin tuzunu gidermek ve yumuşatmak çin soğuk suya konur.Zamanı kısaltmak için sıcak su da kullanılabilir.Tuzu giden ve yumuşayan domateslerin 2-3 tanesini birarada avuç içinde sıkıp süzgüye konur.Gerekirse kağıt havlu ile kurulanır.
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra resimdeki gibi dilimlenir.
Önce patatesler sonra domatesler kızartılır. Kızartılan malzemeler bir kaba alınır.Patateslerin üzerine tuz ekilir,domateslere ekilmez.
Tavadaki yağ dökülüp temizlendikten sonra yumurtaları pişirmeye yetecek kadar zeytinyağ konur.Kızartma işlemi bittikten sonra kızartılan tüm malzeme yeniden tavaya düzgünce konur.Üzerine yumurtalar kırılıp gelişigüzel karıştırılıp patates ve domatesle bütünleşmesi sağlanır.Üzerine kapak kapatılıp yumurtaların pişmesi sağlanır.
Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

13 Nisan 2014 Pazar

İÇ BAKLALI MARUL SALATASI


Malzemeler
5-6 Yaprak Marul
3-4 Adet Taze Soğan
1 Tutam Dereotu
1 Su Bardağı İri İçli Taze Bakla
Tuz
Nar Ekşisi
Limon Suyu
Zeytinyağ
Yapılışı
Marul,soğan,dereotu doğranarak servis kabına alınır.Kabuklarından çıkarılan iç baklaların ince kabukları da ayıklanır.Salatanın üzerine serpilir.Salatanın tuzu kararınca konup ezmeden karıştırılır.Küçük bir kavanozda nar ekşisi,limon suyu ve zeytinyağ iyice çalkanır.Arzu edilirse bu sosa 1 tatlı kaşığı kadar mayonez ilave edilebilir.Kıvamını bulan sos salatanın üzerine gezdirilir.Suyunu kullandığımız limonun kabuğunun bir kısmı salatanın üzerine minik minik doğranıp servis edilir.
Afiyet Olsun...

23 Şubat 2014 Pazar

YUMURTA RULOSU (계란 말이)


Bu tarifi koreyemek sayfasından öğrenerek yaptım.Verdiğim linkte resimlerle daha detaylı anlatımı bulabilirsiniz.Lale arkadaşımdan daha birçok kore yemeği öğrenip yapıyorum.Kendisine burdan çok teşekkür ederim :))

Malzemeler
5 Adet Yumurta
2 Adet Taze Soğan
1 Tatlı Kaşığı Susam
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı
Taze Soğan dörde bölerek,yeşil yaprakları da ikiye ya da üçe bölerek ince ince doğranır.Susam küçük tavada rengi hafif sararana dek kavrulur.Derin bir kaseye yumurtalar kırılır,doğranan soğanlar,susam,pul biber ve tuz ilave edilerek çırpılır.Çok çırpmaya gerek yok,yumurtanın beyazı ile sarısı biraz karışsın yeterli olur.Yaklaşık 20 cmlik bir tavaya azıcık sıvıyağ konup ısıtılır.Karışımın yaklaşık dörtte biri kadarı tavaya dökülür.Yumurtanın altı pişip üst kısmı hafif suluyken bir spatül yardımı ile rulo yapmaya başlanır.Rulo tavanın kenarına çekilir.Yumurta karışımından yine dörtte bir kadarı tavaya dökülür.Yine alt kısmı pişince yandaki rulonun üzerine sarılır.Her defasında giderek büyüyen yumurta rulomuzu tavanın kenarında yavaş yavaş içinin de pişmesi sağlanır.Tüm karışım bitince yumurta rulomuz tavanın ortasına çekilerek her yanı pembeleşene dek pişirilir.Soğuması için kesme tahtasının üzerine alınır.Bir süre soğuttuktan sonra ince ince dilimleyerek servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun ...
Related Posts with Thumbnails