Malzemeler
1 kg Kereviz
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
150-250 gr Kıyma
1 Adet Kuru
Soğan
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı
Zeytinyağı
1 Tepeleme Tatlı
Kaşığı Domates Salçası
1 Tepeleme Tatlı
Kaşığı Biber Salçası
Tuz
Terbiyesi İçin
1 Yumurta
Yarım Limonun
Suyu
Yapılışı
- Kerevizin yaprakları kesilip dıştaki kart yapraklar atılır.
Kalan orta kısımdaki körpe yapraklar irice doğranıp yıkamak için geniş bir süzgüye
alınır. Birkaç su yıkanıp topraktan arıtılır.
- Kerevizin yumruları, patates ve havuç soyulur, yıkanır ve yaprakların
üzerine yemeklik doğranır.
- Kıymamızı zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymanın rengi dönünce
yemeklik doğradığımız soğanları üzerine ilave edip ocağı orta kısık ayara
getiriyoruz. Soğanlar şeffaflaşıncaya dek kavuruyoruz. Salçaları da ilave edip
kokusu güzelleşinceye dek kısa bir süre kavuruyoruz. Çok az suyla salçaları
açıyoruz.
- Kerevizleri tencereye alıp biraz yemeğin sosuyla karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kerevizleri da kavuruyoruz.
- Yemeğin tuzunu, suyunu ve nohudu koyup orta kısık alevde pişiriyoruz.
Yaklaşık 25-30 dakikada pişiyor.
- Küçük bir kâsede limon suyu ve yumurtayı çırpıyoruz.
Terbiyelerde yumurtanın beyazı ip ip kalır diye kullanılmaz ama ben
kullanıyorum. Limon suyuyla iyice çırpılırsa gayet güzel oluyor. İyice
çırptığımız terbiyemizin içine yemeğin suyundan birkaç kaşık koyup
ılıştırıyoruz. Ardından yemeğe ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Bir taşım
kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
- Bir süre demlenmeye bıraktığımız yemeği sıcak sıcak yanında
salata ve turşuyla servis ediyoruz.
Afiyet Olsun…