15 Ocak 2018 Pazartesi

KUZU ISPANAĞI SALATASI

Malzemeler
2 Demet Kuzu Ispanağı
2-3 Adet Taze Soğan
5-6 Adet Kuru Domates
1 Kahve Fincanı İnce Bulgur
1 Çay Bardağı Ceviz
Sos Malzemeleri
2 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1-2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1-2 Diş Sarımsak
Tuz
Yapılışı
  • Kuru domatesleri birkaç saat önceden ılık suda bekletiyoruz. Böylece kuru domatesler yumuşuyor ve fazla tuzu gidiyor.
  • Ispanakları yıkadıktan sonra üzerinde kalan suyu tamamen çıkarıyoruz. Sebze kurutucusu varsa işimiz kolay yoksa ıspanakları bir süre süzgüde bekletip ardından kağıt havlu serdiğimiz bir tepsiye alıp ara sıra alt üst ederek fazla suları gideriyoruz.
  • Bulgurumuzu bir komposto kasesine alıp üzerine azıcık tuz ve 1 kahve fincanı kaynar su döküyoruz.Üzerine küçük bir tabak koyup bulgurların kabarmasını bekliyoruz.
  • Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerindeki suyu siliyoruz. İnce ince doğruyoruz.
  • Ispanaklarında iri olanlarını elimizle bölüyoruz iyice minik olanları bütün olarak salataya ekliyoruz.
  • Ispanaklarla taze soğanı karıştırıp servis tabağına alıyoruz.Üzerine doğranmış cevizleri, ince ince kıydığımız kuru domatesleri ve kenarda kabarttığımız ince bulguru salatanın üzerine serpiyoruz.
  • Bu salataya dereotu da çok yakışır, Evde olmadığı için ben kullanmadım.
  • Sos malzemelerini ve tuzu iyice çırparak salatanın üzerine gezdiriyoruz.

Afiyet Olsun…


14 Ocak 2018 Pazar

SÜRME ÇİKOLATALI MUSKALAR

Malzemeler
1 Adet Yufka
Yarım Kâse Sürülebilir Çikolata
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Üzeri İçin
Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Yufkaları 3 parmak genişliğinde uzun şeritlere bölüyoruz.
  • Şeridin birinin ucuna kahvaltıda ekmeğe sürülen çikolatalardan 1 tatlı kaşığı kadar koyup muska şeklinde sarıyoruz. Muskaların kalınlığını şeridin bir tanesinden uzunluğuna göre 3-4 tane muska yapacak şekilde ayarlıyoruz. Muskanın son katladığımız ucunu suyla ıslatarak yapıştırıyoruz.
  • Sıvıyağı tavaya alıp kızdırıyoruz. Tüm muskaları arkalı önlü pembeleşecek şekilde kızartıyoruz. Kâğıt havlu üzerine çıkartıp mümkün olduğunca yağlarının süzülmesini sağlıyoruz.
  • Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

11 Ocak 2018 Perşembe

PANCAR MÜCVERİ

Arkadaşım Dilek benim için bu tarifi yayınlamıştı çok çok teşekkür ederim kendi güzel gönlü güzel arkadaşım :* Kızım öyle çok sevdi ki anlatamam. Artık bir tarif daha öğrenmiş oldum sayende :))
Malzemeler
1 Adet İri Boy Pancar
1 Adet Patates
4-5 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Kuru Soğan
5-6 Dal Taze Soğan
Çeyrek Demet Maydanoz
Çeyrek Demet Dereotu
Çeyrek Demet Nane
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yarım Çay Kaşığı Karbonat
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ

Yapılışı
  • Pancar ve patatesi büyükçe bir kâseye rendeliyoruz. Üzerine kuru soğanı, taze soğanı, yeşillikleri doğrayıp kâseye alıyoruz. Ardından kalan tüm malzemeyi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Unu yeteri kadar koyup gerekirse ilave ediyoruz aklınızda olsun.
  • Yağımızı tavaya alıp kızdırıyoruz. Karışımdan yemek kaşığıyla alıp tavaya bırakıyoruz. Arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Servis tabağına aldığımız mücverleri sıcak sıcak yanında yoğurtla servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…



Related Posts with Thumbnails