Malzemeler
1
Adet Yufka
Yarım
Kâse Sürülebilir Çikolata
Kızartmak
İçin
Sıvıyağ
Üzeri
İçin
Pudra
Şekeri
Yapılışı
- Yufkaları 3 parmak genişliğinde uzun şeritlere bölüyoruz.
- Şeridin birinin ucuna kahvaltıda ekmeğe sürülen çikolatalardan 1 tatlı kaşığı kadar koyup muska şeklinde sarıyoruz. Muskaların kalınlığını şeridin bir tanesinden uzunluğuna göre 3-4 tane muska yapacak şekilde ayarlıyoruz. Muskanın son katladığımız ucunu suyla ıslatarak yapıştırıyoruz.
- Sıvıyağı tavaya alıp kızdırıyoruz. Tüm muskaları arkalı önlü pembeleşecek şekilde kızartıyoruz. Kâğıt havlu üzerine çıkartıp mümkün olduğunca yağlarının süzülmesini sağlıyoruz.
- Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz.
Afiyet
Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))