Malzemeler
2
Demet Kuzu Ispanağı
2-3
Adet Taze Soğan
5-6
Adet Kuru Domates
1
Kahve Fincanı İnce Bulgur
1
Çay Bardağı Ceviz
Sos
Malzemeleri
2
Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
1
Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1-2
Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1-2
Diş Sarımsak
Tuz
Yapılışı
- Kuru domatesleri birkaç saat önceden ılık suda bekletiyoruz. Böylece kuru domatesler yumuşuyor ve fazla tuzu gidiyor.
- Ispanakları yıkadıktan sonra üzerinde kalan suyu tamamen çıkarıyoruz. Sebze kurutucusu varsa işimiz kolay yoksa ıspanakları bir süre süzgüde bekletip ardından kağıt havlu serdiğimiz bir tepsiye alıp ara sıra alt üst ederek fazla suları gideriyoruz.
- Bulgurumuzu bir komposto kasesine alıp üzerine azıcık tuz ve 1 kahve fincanı kaynar su döküyoruz.Üzerine küçük bir tabak koyup bulgurların kabarmasını bekliyoruz.
- Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerindeki suyu siliyoruz. İnce ince doğruyoruz.
- Ispanaklarında iri olanlarını elimizle bölüyoruz iyice minik olanları bütün olarak salataya ekliyoruz.
- Ispanaklarla taze soğanı karıştırıp servis tabağına alıyoruz.Üzerine doğranmış cevizleri, ince ince kıydığımız kuru domatesleri ve kenarda kabarttığımız ince bulguru salatanın üzerine serpiyoruz.
- Bu salataya dereotu da çok yakışır, Evde olmadığı için ben kullanmadım.
- Sos malzemelerini ve tuzu iyice çırparak salatanın üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet
Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))