Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı
Galeta Unu
3/4 Su Bardağı
Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı
Şeker
1 Su Bardağı
Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı
Ceviz
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma
Tozu
Çay Kaşığının
Ucu ile Karbonat
1 Tatlı Kaşığı
Limon Suyu (Karbonat ve Kabartma Tozunu ıslatacak kadar)
Şerbeti İçin :
1,5 Su Bardağı
Şeker
1,5 Su Bardağı
Su
1 Tatlı Kaşığı
Limon Suyu
Muhallebisi İçin
:
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı
Mısır Nişastası
1 Su Bardağı
Şeker
1 Paket Damla
Sakızlı Vanilya
1 Kutu Krema
Süslemek İçin :
Çikolatalı Sos
Yapılışı
Muhallebisi için
süt,un ve nişasta bir tencereye konur.Uzun süre bekleyince un sütün içinde
ıslanıp dibine çöküyor.Bundan sonra pişirilen muhallebide topaklar
oluşmuyor.Tabi güzelce karıştırarak pişirmek kaydı ile :)))
Önce şerbet
malzemeleri ile şerbet yapılır.Şeker ve su bir tencereye alınır.Kaynadıktan 1-2
dk sonra limon suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.Soğuması için bir
kenara alınır.
4 yumurta ile
3/4 bardak şeker çırpılır.Sıvıyağ ilave ederek çırpmaya devam edilir.Ardından hindistan
cevizi,ceviz , galeta unu kaseye alınır.Galeta ununun üzerine çukur yapılıp
kabartma tozu ve karbonat konur.Vanilya çevreye serpilir.Kabartma tozu ve
karbonatın üzerine limon suyu dökerek köpük köpük olması sağlanır.Tekrar
çırpılarak yağlanmış tepsiye dökülür.170 derece ısıtılmış fırında üzeri
kızarana dek pişirilir.
Fırından
çıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı geçince 3-4 dk sonra gibi şerbeti dökülür.
Tencerede
beklettiğimiz süt,un ve nişastayı karıştıra karıştıra pişirilir.Kaynamaya yakın
muhallebi ağırlaşmaya başlıyor.Bu sırada karıştırma işlemini hızlı hızlı yapmak
gerekir.Yoksa yine topaklanma sorun yaşanır.Muhallebi kaynayınca şeker ve damla
sakızı aromalı vanilya ilave edilir.Tekrar kaynayınca ocaktan alınıp krema
ilave edilir.Mikser ile güzelce çırpılarak tatlının üzerine dökülür.
Mümkünse bir
gece buzdolabında bekletilir.
Servis zamanı
dilimlenip üzerine çikolatalı sos şekilli sıkılarak servis edilir.
Afiyet Olsun...