11 Şubat 2013 Pazartesi

DR.OETKER İLE SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ



2 Şubat sabahı servis ile Dr. Oetker'ın Torbalı'daki fabrikasına gittik.12 arkadaş yolda konuşa eğlene gittik. Deneme mutfağında Sevgililer Günü Etkinliği için üzerinde Eros figüru olan pasta ve cevizli,biberli tuzlu muffin pişirdik.Ama bizi şaşırtan un yerine Dr. Oetker Sade Kek karışımı kullanmış olmamızdı.Bu fikir hepimizi etkiledi.
Mutfağa varınca önce Poğaça ve Wolke Kek ikram ikram ettiler.Yanında çay ve kahve eşliğinde sohbet edip çocuklar gibi resim çekildik.



Artık mutfağa girme zamanı geldi.Önce Eros figürlü pasta için kolları sıvadık.Kekler bizim için Dr. Oetker'ın kalp şeklinde kalıbı kullanılarak pişirilmiş ve soğutulmuştu.Ama biz yine de yarım paket Pandispanya unu ile kekimizi yaptık.Keklerimiz pişerken Dr. Oetker'ın tarihçesini izledik.Amblemin içindeki beyaz bayan figürünün aydınlık fikirler anlamına geldiğini öğrendik.
Sonrasında mutfağa geçip keklerimizin iç kremasını hazırladık.Ben kakaolu krema ve vanilya aromasını seçtim,isteyen arkadaşlarımız vanilyalı krema seçtiler.Kremaları 12 kişi birlikte çırpınca çıkan ses çok eğlenceliydi.
Sonra bizim için hazırlanmış meyve,çerez ve damla çikolatarı herkes gönlüne göre seçip kendi pastasını oluşturdu.Pastaların yapımı bitince bu kez değişik pasta yapımlarını izledik.Özellikle kuzu pasta ve yıldız kalıp çok güzeldi.Bu arada mutfak, meleklerimiz tarafından tertemiz yapıldı.


Öğle arasında Speciale Pizza yanında ayran ile ikram ettiler.Ardından da kahvelerimizi yudumlarken sohbet edip bol bol resim çekildik.


Mutfağa tekrar gittiğimizde muffin yapmak için tüm malzemeler ve kalıp bizim için hazırlanmıştı.
Bu kez bir kutu sade kek karışımı ile 2'li gruplar halinde cevizli,biberli muffinlerimizi yaptık.Renkli biberleri küçük kalıplarla kesip muffinlerimizi süsledik.Ardından tüm yaptıklarımızı bizim için hazırlanmış paketlere yerleştirdik.
Ayrıca Eros kalıbıyla çikolatadan Eros yapımını izledik.
Hiç ayrılmak istemesek de ayrılık zamanı gelmişti.Bizi yolcu ederken her zamanki gibi hediyelerle uğurladılar.
Tüm çalışanlar öyle güler yüzlüydüler ki umarım herzaman öyle kalırlar.

Teşekkürler
Dr. Oetker

29 Ocak 2013 Salı

KIBRIS TATLISI


Malzemeler

4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Galeta Unu
3/4 Su Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Ceviz
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Çay Kaşığının Ucu ile Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu (Karbonat ve Kabartma Tozunu ıslatacak kadar)
Şerbeti İçin :
1,5 Su Bardağı Şeker
1,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Muhallebisi İçin :
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Damla Sakızlı Vanilya
1 Kutu Krema
Süslemek İçin :
Çikolatalı Sos

Yapılışı

Muhallebisi için süt,un ve nişasta bir tencereye konur.Uzun süre bekleyince un sütün içinde ıslanıp dibine çöküyor.Bundan sonra pişirilen muhallebide topaklar oluşmuyor.Tabi güzelce karıştırarak pişirmek kaydı ile :)))
Önce şerbet malzemeleri ile şerbet yapılır.Şeker ve su bir tencereye alınır.Kaynadıktan 1-2 dk sonra limon suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.Soğuması için bir kenara alınır.
4 yumurta ile 3/4 bardak şeker çırpılır.Sıvıyağ ilave ederek çırpmaya devam edilir.Ardından hindistan cevizi,ceviz , galeta unu kaseye alınır.Galeta ununun üzerine çukur yapılıp kabartma tozu ve karbonat konur.Vanilya çevreye serpilir.Kabartma tozu ve karbonatın üzerine limon suyu dökerek köpük köpük olması sağlanır.Tekrar çırpılarak yağlanmış tepsiye dökülür.170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Fırından çıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı geçince 3-4 dk sonra gibi şerbeti dökülür.
Tencerede beklettiğimiz süt,un ve nişastayı karıştıra karıştıra pişirilir.Kaynamaya yakın muhallebi ağırlaşmaya başlıyor.Bu sırada karıştırma işlemini hızlı hızlı yapmak gerekir.Yoksa yine topaklanma sorun yaşanır.Muhallebi kaynayınca şeker ve damla sakızı aromalı vanilya ilave edilir.Tekrar kaynayınca ocaktan alınıp krema ilave edilir.Mikser ile güzelce çırpılarak tatlının üzerine dökülür.
Mümkünse bir gece buzdolabında bekletilir.
Servis zamanı dilimlenip üzerine çikolatalı sos şekilli sıkılarak servis edilir.
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2013 Pazartesi

ISPANAK PÜRESİ


Malzemeler

1 kg Ispanak
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
4-5 Adet Patates
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt(350-400gr)
5-6 Yemek Kaşığı Mayonez
3-4 Diş Sarımsak
2-3 Adet Kırmızı Biber
1 Çay Fincanı Doğranmış Ceviz
1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Pul Biber
Tuz- Beyaz biber

Yapılışı

Patatesler bol suda haşlanır.Haşlama suyuna tuz atılırsa tuzu içine çekmiş olur.
Ispanaklar ayıklanıp,yıkanır.Doğranan ıspanaklar yağda kavrulur.Suyu süzülerek blendra alınıp püre yapılır.
Büyük bir kaseye patatesler rendelenerek alınır.Patatesler hala sıcakken çatalla ezerek püre haline getirilir.Püre halindeki ıspanaklar,tuz,beyaz biber patateslere ilave edilerek iyice karıştırılır.Başka bir kapta sarımsaklar ezilir.Üzerine süzme yoğurt ve mayonez konup karıştırılır.Bu sos da püreye ilave edilerek Yine iyice karıştırılır.Servis tabağına alınıp üzeri düzleştirilir.
Kırmızı biberler közlenir.Kibrit çöpü şeklinde doğranarak salatanın üzerine serpilir.
Küçük bir tavada ceviz ve ekmek kırıntısı tereyağında ekmekler çıtır olana dek kavrulur.Cevizler ve pul biber ilave edilir.Pul biberin kokusu güzellşene dek kavurmaya devam edilir.Bu sos yerken pürenin üzerine konur.Yoksa çıtır ekmek kırıntıları yumuşayabilir.
Afiyet Olsun ...

24 Ocak 2013 Perşembe

PIRASA KÖFTESİ


Malzemeler

1/2 kg Pırasa
100-150 gr Kıyma
3 Adet Yumruk Büyüklüğünde Patates
3 Yemek Kaşığı Yulaf Ezmesi(Un haline getirdim-Olmasa da olur)
3 Adet Yumurta
1/2 Demet Maydanoz
Tuz-Karabiber
1 Çay Kaşığı Zerdeçal(Olmasa da olur)
2-3 Yemek Kaşığı Un
Galeta Unu
Sıvıyağ



Eskiden böyle yapmışım
Yapılışı
 Patatesler haşlanır.Pırasalar ince ince dilimlenir ve az sıvıyağ ile kısık ateşte kavrulur.Köftenin yoğrulacağı kaba patatesler rendelenir,kavrulan pırasalar,kıyma,yumurtanın birisi kırılır,maydanoz, rondoda öğütülmüş yulaf ezmesi (ya da galeta unu),tuz,karabiber konup yoğrulur. Büyükçe köfteler yuvarlanır.Önce una,sonra çırpılmış yumurtaya,en son galeta ununa bulanır.Üzeri streç filmle kaplanarak bu haliyle bir süre buzdolabında bekletilir.Servis yapılacağı zaman sıvıyağda kızartarak sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...


Related Posts with Thumbnails