25 Nisan 2007 Çarşamba

UĞUR BÖCEĞİ PASTA


Malzemeler
1 Adet Pastaban(Kakaolu)
1 Çay Bardağı Süt(Keki Islatmak için)
Kreması İçin:
500 Ml Süt
3 Yemek Kaşığı Un
3 Yemek Kaşığı Şeker
1/3 Paket Margarin
2 Adet Yumurta Sarısı
3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
3 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
500 Gr Kadar Marzipan Hamuru
Gıda Boyası
Yapılışı
Yapım aşamalarını görüntülemediğim için özür dilerim.Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.
Bir tencerede süt,un ve kakao kaynatılır.Kaynayınca şeker,vanilya ilave edilip eriyinceye kadar pişirilir.Ocak söndürülünce iki adet yumurtanın sarısı kremaya konup çabucak çırpılır.Kremanın soğuması beklenir.Soğuyunca margarin ve pudra şekeri ilave edilerek tekrar çırpılır.Bir süre daha buzdolabında soğutulur.
Önce keki paketten çıkarırken üstteki kağıdı itina ile keserek çıkardım.Bunu kalıp olarak kullandım.Kağıdı ikiye katladım.Ön kısmını üçgen şeklinde kıvırdım ki baş kısmındaki üçgen olsun.Sonra işaretlediğim yerlerden kestim.Kekin tek katını bu kalıba göre kestim.


Bu kağıt kesimi bir fikir verir umarım.
Bu şekilde kesilen kek katı ters çevirip büyük komposto kasesine çukur oluşturacak biçimde yerleştirilir.Süt ile ıslatılır.
Ortadaki çukur kısma kremayı doldurdum.Kekin diğer katını bütün halinde kremanın üzerine kapatılır.
Komposto kasesinin üzeri streç film ile kapatılıp bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün pasta servis tabağına ters çevrilerek konur.Üzerine kalan kremadan ince bir tabaka halinde sürülür.
Marzipan hamurunun bir kısmı kırmızı daha az bir kısmı da siyah gıda boyası ile renklendirilir.Önce kırmızı hamur merdane yardımıyla açılır.Keki kesmek için kullanılan kağıt kalıplarla kesilir.Yalnız yuvarlak görünen kenarlara iki parmak pay bırakarak kesilir.Böyle yapmamızın sebebi pastanın kenarlarından fazlalıkları düzgünce kesebilmek.
Kestiğimiz kanat pastanın üzerine yerleştirilir.Elimizle sıvazlıyarak pürüzsüz hale getirilir.
Sonra ikinci kanat ve baş kısmıda aynı şekilde yerleşrilir.
Uğr böceğnin üzerindeki noktalar kalp şklindeki kurabiye kalıbıyla kesilir.Ortaya gelecek nokta ikiye bölünür.Bal ile pastaya yapılması sağlanır.
Gözler için hazır şeker kullanılır.Üzerine elle şekillendirilen minik kalpler balla yapıştırılır.
Kırmızı hamurdan ağız şekli verilerek balla pastanın üzerine yerleştirilir.
Antenler içinde siyah hamurdan ince çubuklar yapılıp bir kenarı yuvarlatılır.Antenler sabaha kadar donması için bir kenarda bekletilir.Sabah kafanın iki kenarına batırılır.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails