7 Aralık 2017 Perşembe

YELKENLİ PATATES SALATASI


Malzemeler
4-5 Adet Patates
2-3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
Limon
Tuz-Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
Çay Kaşığının Ucu ile Köri
Muskat Rendesi (Küçük Sarımsak Rendeleri ile 7-8 Kez Rendelemek Yeterli)
Rus Salatası Malzemeleri
Küçük Kavanoz Garnitür
3-4 Yemek Kaşığı Mayonez
1-2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
2-3 Adet Salatalık Turşusu (Ne iri ne ufak ara boy olanlarından)
Tuz-Karabiber
Yelkenler İçin
Dilimlenmiş Taze Kaşar
Kürdan
Yapılışı
  • Patatesler haşlanır, el dayanacak sıcaklığa gelince soyulup rendelenir. İçine yağ, nar ekşisi, limonsuyu, baharatlar konup yoğrulur. Aslında evde beyaz biber kalmamış onun için karabiber kullandım. Varsa siz yine de beyaz biber kullanın. Yoğrulan patates püresi 5-10 dakika dinlenmeye bırakılır.
  • Garnitür bir süzgüye boşaltılır, suyu iyice süzülene kadar bekletilir. Çukur bir kapta rus salatası malzemeleri karıştırılır. Daha yağsız olması için biraz kese yoğurdu kullandım. Ama arzu ederseniz tümünü de mayonez kullanabilirsiniz. İsterseniz salatanın içine bir adet haşlanmış yumurtayı küp küp doğrayabilirsiniz.
  • Patates püresinden yumurta büyüklüğünde parça ele alınıp köfte gibi yuvarlanır. Ortası parmak bastırarak çukurlaştırılır. Daha sonra resimdeki gibi kayık şekli verilerek servis tabağına dizilir. Ortalarındaki boşluklara rus salatası konur. En son kare şeklindeki peynirler çapraz kesilerek iki üçgen elde edilir. En geniş kenardan kürdan geçirilerek yelken şekli verilir. Kayıkların üzerine batırılarak servis edilir.

Afiyet Olsun...

2 yorum:

Dünya evi renkleri dedi ki...

merhaba nurdan hanım,
Tarifinizi yazar kafede gördüm ve çok beğendim. Patatesi zaten çok severim ama sunum inanılmaz hoşuma gitti. ellerinize sağlık çok güzel bir fikir. Hemen takibe aldım sizi. Benim bloğuma da beklerim:)

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Funda hanımcım çok teşekkür ederim :)) şimdiden elinize sağlık :* böyle zevkli birinin sayfasını elbette keyifle ziyaret edeceğim :))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails