9 Kasım 2017 Perşembe

KİNOA SALATASI

Malzemeler
1 Su Bardağı Kinoa
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Haşlanmış Meksika Fasulyesi
1 Adet Domates
Birkaç Dal Maydanoz
Birkaç Dal Dereotu
Birkaç Dal Nane
2-3 Dal Taze Soğan
1 Adet Kuru Soğan (Küçük Boy)
1 Adet Salatalık
1 Çay Bardağı Ceviz
Tuz-Karabiber-Pulbiber
2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yapılışı
  • Kinoa ve su bir tencereye alınıp pilav gibi orta kısık ateşte pişirilir.
  • Meksika fasulyesi bol suyla haşlanır.
  • Tüm yeşillik ve sebzeler salataya koyacak şekilde doğranır. Ben cevizleri de bıçakla doğruyorum. Dövülünce cevizler acı oluyor.
  • Tüm malzemeyi büyük bir kâsede buluşturuyoruz. Üzerine tuzunu, baharatını, nar ekşisi ve limon suyunu koyup güzelce karıştırıyoruz.
  • Salatamızı servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

8 Kasım 2017 Çarşamba

PANCAR YAPRAĞI KAVURMASI

Malzemeler
1 kg Pancar Yaprağı
1 Adet Kuru Soğan
5-6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
  • Pancar yaprakları ayıklanır. Güzelce yıkanıp iri iri doğranır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağıyla orta kısık ateşte şeffaflaşıncaya dek kavrulur.
  • Hazırladığımız pancar yaprakları soğanın üzerine ekleyip yine orta kısık ateşte kavurmaya devam ederiz.
  • Pancar yaprağı kavurmasını sıcak sıcak servis ederiz.
  • Yanında arzu eden sarımsaklı yoğurtla pek lezzetli olur.

Afiyet Olsun…

3 Kasım 2017 Cuma

PATATESLİ KABAK MÜCVERİ

Malzemeler
1 kg Kabak
1 Adet Patates
2 Adet Yumurta
1 Adet Kuru Soğan
5–6 Adet Taze Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Demet Dereotu
1/2 Demet Nane
2 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Amarant Unu
Tuz-Karabiber-Zerdeçal-Pul Biber
Sıvıyağ
Yapılışı
  • Kabaklar ve patates rendeliyoruz. Üzerine tuz eklenip karıştırıyoruz. Sularını salıncaya dek bekliyoruz. Sularını sıkıp geniş bir karıştırma kabına alıyoruz.
  • Üzerine doğranmış kuru soğanı, yeşillikleri, yumurtaları, baharatları ve unları koyup karıştırıyoruz.
  • Tavaya yağımızı koyup kızmasını bekliyoruz. Yağ kızınca karışımdan kaşıkla kızgın yağa koyup her iki yüzünü de kızartıyoruz.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde kızarttıktan sonra yanında ayran ya da yoğurtla sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…
Related Posts with Thumbnails