8 Şubat 2018 Perşembe

PORTAKAL SOSLU KEK

Kek Malzemeleri
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Un
1 Adet Portakalın Suyu ve Kabuğunun Rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığının Ucu ile Karbonat
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Portakal Sos Malzemeleri
1 Adet Portakal Suyu Su Bardağına konur.
Portakal Suyunun Üzeri İçme Suyu ile tamamlanır.
1 Adet Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı Nişasta
3 Yemek Kaşığı Şeker
Süslemek İçin
Fındık Kırığı
Yapılışı
  • Yumurtalar ile şeker çırpılır. Yağ ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Kalan kek kek malzemeleri karışıma ilave edilerek güzelce çırpılır.
  • Bu arada fırın 160 derecede ısıtılır.
  • Kelepçeli kek kalıbı yağlanır. 1 tatlı kaşığı kadar un yağın üzerine serpilir. Ilık fırına konur. Kürdan yardımıyla kontrol edildikten sonra pişmişse fırından alınır.
  • Portakal sos pişirilir. Bunun için portakal suyu sıkılıp su bardağına alınır. Üzeri içme suyu ile tamamlanır. Bir tavaya alınır. Üzerine limon suyu sıkılır. Nişasta ilave edilir. Karıştıra karıştıra pişirilir. Kaynayınca şekeri ilave edilip bir taşım kaynatılır.
  • Portakallı sos pişen kekin üzerine dökülür. Hala ıslakken üzerine fındık kırığı serpilir. Sos donuncaya kadar kalıpta bekletilir. Daha sonra kek kalıptan çıkarılarak servis edilir.

Afiyet Olsun...



5 Şubat 2018 Pazartesi

BULGURLU PIRASA BÖREĞİ

Bu güzel tarifi izmirli.blogyazarları toplantısında Müjgan arkadaşımızın elinden tatmıştık. Nefis bişeydi hemen tarifini alıp yaptım bizim evimizde de çok sevildi. Mutlaka bir şans verilmesi gereken bir lezzet :))
Malzemeler
1 kg Pırasanın Beyaz Kısımları  
1 Adet Havuç
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yoğurt
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
3 Adet Yumurta (Birinin Beyazı Ayrılacak)
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz-Karabiber
Yapılışı
  • Pırasalar ince ince doğranıp çok az sıvıyağla sotelenir. Soğumaya bırakılır. Havuç da aynı tavada sotelenir. Soğumaya bırakılır.
  • Büyükçe bir kapta ince bulgur 1 su bardağı kaynar suyla kabartılır.
  • Yumurtanın birinin beyazı üzeri için ayrılır. Bulgurun üzerine tüm malzeme koyulur. Güzelce karıştırılır.
  • Yağlanmış kare borcama dökülür. Üzeri düzlenip yumurta beyazı sürülür. Susam ve çörekotu serpilir.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
  • Dilimleyerek servis edilir.

Afiyet Olsun…

3 Şubat 2018 Cumartesi

UN HELVALI KREP

Krep Malzemeleri
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
Bir Çimdik Tuz
Helva Malzemeleri
2-3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Doğranmış Ceviz
1 Su Bardağı Şeker
Yarım Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Su
Tarçın
Yapılışı
  • Krep malzemelerini elektrikli çırpıcı ile güzelce karışıncaya dek çırpılır. Buzdolabına kaldırılır.
  • Krep hamuru dinlenirken helvayı yapıyoruz. Cevizleri döverseniz acı olur bu sebeple bıçakla doğruyoruz. Tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. Un ve doğranmış cevizleri koyup kavurmaya başlıyoruz. Unun rengi karamel rengi olunca bir kenarda hazırlamış olduğumuz şekeri hemen ardından su ve sütü ekleyip kaynatıyoruz. Helva kıvamını alınca kapağını kapatıp ocağı söndürüyoruz.
  • Helva dinlenirken krepleri hazırlıyoruz. Tavaya 1 çay kaşığı tereyağını koyup eritiyoruz. Yanmasına izin vermeden 1 kepçe hamuru tavaya incecik döküyoruz. Tavayı biraz sağa sola yatırıp hamurun tüm yüzeye yayılmasını sağlıyoruz. Önce bir yüzünü ardından diğer yüzünü pişiyoruz. Hazırladığımız hamurdan 3-4 adet krep çıkacaktır. Tavanın büyüklüğüne göre değişecektir. Pişirdiğimiz krepleri bir tabağa çıkarıp üst üste koyuyoruz.
  • Krepler ve helva ılınınca krepin üzerine helvadan koyup yayıyoruz. Helvanın üzerine tarçın serpiyoruz. Ruloyu bitireceğimiz kenara 1-2 parmak kadar bölüme helvadan yaymıyoruz. Rulo yapınca son bölüme yığılan helva dışarı taşacaktır. Bunu önlemek için son kısma helva koymuyoruz.
  • Yaptığımız helvalı krep rulolarını hepsini hazırladıktan sonra keskin bir bıçakla dilimlere bölüyoruz. Servis tabağına dik şekilde koyarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…



Related Posts with Thumbnails