16 Mart 2018 Cuma

YOĞURTLU PANCAR SALATASI

Malzemeler
1 kg Pancar
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Kâse Yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Kabak Çekirdeği
Tuz
Yapılışı
  • Pancarların yapraklarını kesip güzelce yıkıyoruz. Bol suda hafif dişe gelinceye dek haşlıyoruz. El dayanacak sıcaklığa gelince kabuklarını ayıklayıp rendeliyoruz.
  • Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. Ben soğanı her zaman orta kısık ateşte soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavuruyorum.
  • Soğanlar kavrulunca rendelediğimiz pancarları ve tuzu tavaya ekliyoruz. Birkaç dakika kavurup ocaktan alıyoruz. 
  • Servis tabağına aldığımız salatamızın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
  • Yoğurdun üzerine herhangi bir çerezden ekliyoruz. Bu kez elime kabak Çekirdeği geldi onu kullandım. Çoğunlukla ceviz kullanırım aynı şekilde fındık ve badem de epeyce kullanırım. Ben salatalarda çerez kullanmayı seviyorum.

Afiyet Olsun…

15 Mart 2018 Perşembe

ELMALI MUHALLEBİ

Malzemeler
8 Adet Elma
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
Muhallebisi İçin:
1 lt Süt
4 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Su Bardağı Şeker
3 Yumurta Sarısı
Vanilya
Üzeri İçin:
3 Yumurtanın Beyazı
3-4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Elmalar ince ince dilimlenir, üzerine şeker koyup şeffaflaşıp suyunu çekene dek pişirilir. Ezmemeye dikkat ederek dikdörtgen borcama aktarılır. Üzerine tarçın serpilir. 
  • Süt, un, nişasta, şeker ile muhallebi pişirilir. Yumurta sarıları katılıp hemen mikser ile iyice çırpılır. Elmaların üzerine dökülür. 
  • Yumurta beyazları ile pudra şekeri çırpma kabında çırpılıp köpürtülür. Muhallebinin üzerine iyice yayılır. Kabın kenarlarına iyice yayılmalı pişince kenarlarından çekiliyor. 
  • Fırının ızgarası yakılır. Yumurta beyazları kızarana dek pişirilir. Bu sırada fırının yanından ayrılmamalı. Çünkü çok çabuk yanabiliyor. Buzdolabında bir süre bekletilip, dilimleyerek servis edilir.

Afiyet Olsun...

14 Mart 2018 Çarşamba

KAKAO MUHALLEBİLİ KURABİYE

Ben 90’lı yılların başından beri muhallebili kurabiye yaparım. Kurabiyenin hamuru da içinin muhallebisi de beyaz olurdu. Yıllar sonra Birgül arkadaşımdan öğrendiğim tarif ise benim tarifin esmeriydi. Azıcık ekleme yapmazsam olmazdı içine ve üzerine çikolata ekledim arkadaşım üzerine pudra şekeri serpiyordu. Her iki türlüsü de muhteşem oluyor bu kurabiyenin. Siz nasıl isterseniz öyle yapın arkadaşlar :))
Malzemeler
1 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un (Yaklaşık 3,5 Su Bardağı)
Krema Malzemeleri
1,5 Su Bardağı Süt
3 Çorba Kaşığı Un
5 Çorba Kaşığı Şeker
25 gr Kakao
40 gr Çikolata
Üzeri İçin
75-80 gr Sütlü Çikolata
2-3 Yemek Kaşığı Sürme Çikolata (Kahvaltılık)
Toz Fıstık
Yapılışı
  • Önce süt, un ve kakao karıştıra karıştıra kaynatılır. Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Böyle yapınca kremanın dibi tutmuyor. Şeker eriyince ocaktan alıp biraz dinlendirdikten sonra 40 gram çikolatayı parçalara ayırıp ekliyoruz. Karıştırarak çikolatayı muhallebinin içinde eritiyoruz. Arzu ederseniz çikolatayla birlikte 1 tatlı kaşığı tereyağı da ekleyebilirsiniz. Muhallebi arada karıştırarak soğumaya bırakılır.
  • Çukur bir kapta eritilip soğutulmuş margarin, yoğurt birbirine karıştırılır. Diğer malzemeler de katılıp hamur yoğrulur. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparılan hamur elimizde poğaça gibi açılır. İçine soğuk kremadan koyup kapatılır. Fırın tepsisine dizilir. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerin altları hafif pembeleşene dek pişirilir. Kurabiyeler soğumaya bırakılır.
  • Sütlü çikolata ve sürmelik çikolata benmari usulü eritilir. Kurabiyeler eritilmiş çikolataya batırılıp tepsiye dizilir. Çikolata donmadan üzerlerine toz fıstık serpilir. Servis tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet Olsun...

Related Posts with Thumbnails