Ben 90’lı yılların başından
beri muhallebili kurabiye yaparım. Kurabiyenin hamuru da içinin muhallebisi de
beyaz olurdu. Yıllar sonra Birgül arkadaşımdan öğrendiğim tarif ise benim
tarifin esmeriydi. Azıcık ekleme yapmazsam olmazdı içine ve üzerine çikolata ekledim arkadaşım üzerine pudra şekeri serpiyordu. Her iki türlüsü de muhteşem oluyor bu kurabiyenin. Siz nasıl
isterseniz öyle yapın arkadaşlar :))
Malzemeler
1 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un (Yaklaşık
3,5 Su Bardağı)
Krema Malzemeleri
1,5 Su Bardağı Süt
3 Çorba Kaşığı Un
5 Çorba Kaşığı Şeker
25 gr Kakao
40 gr Çikolata
Üzeri İçin
75-80 gr Sütlü Çikolata
2-3 Yemek Kaşığı Sürme
Çikolata (Kahvaltılık)
Toz Fıstık
Yapılışı
- Önce süt, un ve kakao karıştıra karıştıra kaynatılır. Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Böyle yapınca kremanın dibi tutmuyor. Şeker eriyince ocaktan alıp biraz dinlendirdikten sonra 40 gram çikolatayı parçalara ayırıp ekliyoruz. Karıştırarak çikolatayı muhallebinin içinde eritiyoruz. Arzu ederseniz çikolatayla birlikte 1 tatlı kaşığı tereyağı da ekleyebilirsiniz. Muhallebi arada karıştırarak soğumaya bırakılır.
- Çukur bir kapta eritilip soğutulmuş margarin, yoğurt birbirine karıştırılır. Diğer malzemeler de katılıp hamur yoğrulur. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparılan hamur elimizde poğaça gibi açılır. İçine soğuk kremadan koyup kapatılır. Fırın tepsisine dizilir. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerin altları hafif pembeleşene dek pişirilir. Kurabiyeler soğumaya bırakılır.
- Sütlü çikolata ve sürmelik çikolata benmari usulü eritilir. Kurabiyeler eritilmiş çikolataya batırılıp tepsiye dizilir. Çikolata donmadan üzerlerine toz fıstık serpilir. Servis tabağına alınarak servis edilir.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))