24 Mart 2018 Cumartesi

SULTANİ BEZELYE TAVASI

Sultani bezelyeyi ilk aldığımda taze fasulye gibi kıymalı yemeğini yaptım. Çok da güzel oldu. Sultani bezelyenin ömrü o kadar kısa ki egemizde hemen tezgahlardan kayboluveriyor. Bu sebeple çok çeşit bilmiyorum. Sonraki aldığımda nette araştırma yaptım ve şimdi tarifini verdiğim sultani bezelye tavası tarifine denk geldim. Tarif için muhteremle afiyetle sayfasına teşekkür ediyorum. Hemen tarifi alıp denedim. Yemeğindense tavasını biz daha çok sevdik. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler
Yarım kg Sultani Bezelye
1 Su Bardağı Mısır Unu
3 Adet Yumurta
Zeytinyağı
Tuz-Karabiber-Pul Biber
Yapılışı
  • Sultani bezelyelerimizi taze fasulye ayıklar gibi ayıklıyoruz.
  • Kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz.
  • Büyükçe bir kaba süzdüğümüz bezelyelerimizi koyup baharatlarla karıştırıyoruz.
  • Üzerine mısır ununu koyup karıştırıyoruz. Geniş tabanlı bir tavaya zeytinyağını döküyoruz.
  • Mısır ununa buladığımız bezelyeleri tavaya yerleştirip üzerini düzlüyoruz.
  • Hiç karıştırmadan bir yüzünün kızarmasını bekliyoruz. Bir kapak ya da büyük pasta tabağı yardımıyla ters yüz ediyoruz. İkinci tarafı için de tavaya tekrar zeytinyağı ekliyoruz.
  • İkinci tarafı pişerken yumurtaları çırpıp bezelyelerin üzerine döküyoruz.
  • İkinci tarafı da karıştırmadan kızarana dek pişiriyoruz.
  • Her iki tarafı da nar gibi kızarınca servis tabağına alıp pasta gibi dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…



23 Mart 2018 Cuma

SOSİSLİ LOLİPOP

Malzemeler
3 Kare Milföy
3 Adet Uzun Sosis
1 Adet Yumurta Sarısı
Çöp Şiş
Susam-Çörekotu
Yapılışı
  • Milföyleri dışarı çıkarıp biraz yumuşamasını bekliyoruz. Sosisleri milföy karelerinin üzerine koyup fazla kısımları kesiyoruz.
  • Milföyleri sosislerin etrafına sarıyoruz. Parmak kalınlığında dilimliyoruz. Milföylerin son kısmına açılmaması için çöp şişleri batırıyoruz.
  • Yumurta sarısını çırpıp milföylerin üzerine sürüyoruz. Üzerine susam ve çörekotu serpiyoruz.
  • Pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  •  180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun…

22 Mart 2018 Perşembe

SİYEZ BULGURLU ÇORBA

Malzemeler
2 Su bardağı Siyez Bulguru
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Taze Nane
1 Kâse Ebegümeci (Şart Değil)
1 Kâse Isırgan (Şart Değil)
2 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Tereyağı ya da Sıvıyağ
Ayran
Tuz
Karabiber-Pul Biber
Yapılışı
  • Siyez bulguru sert olduğu için pişirme süresi uzun oluyor. Bu sebeple düdüklü tencerede yapıyorum. Bulguru yıkayıp süzüyoruz. Üzerine suyunu koyup düdüklüde 45 dakika pişiriyoruz.
  • Bulgurumuz kaynarken otlarımızı ayıklayıp yıkıyoruz. Bir kâseye doğrayıp hazır ediyoruz.
  • Ayranımızı da hazırlıyoruz.
  • Bulgurumuz pişince içine ayranı ardından hazırladığımız otları ekliyoruz. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip tatları birbirine karışıp otlar solana dek bir süre daha kaynatıyoruz.
  • Küçük bir tencerede ister tereyağı ister sıvıyağ ile soğanımızı ve salçamızı kavuruyoruz. Bunu da çorbamıza ekleyip bir taşım daha kaynatıp çorbamızı ocaktan alıyoruz.

Afiyet Olsun…

Related Posts with Thumbnails