Malzemeler
2
Su bardağı Siyez Bulguru
1
Adet Kuru Soğan
Yarım
Demet Dereotu
Yarım
Demet Maydanoz
Yarım
Demet Taze Nane
1 Kâse
Ebegümeci (Şart Değil)
1 Kâse
Isırgan (Şart Değil)
2
Yemek Kaşığı Salça
1
Çay Bardağı Tereyağı ya da Sıvıyağ
Ayran
Tuz
Karabiber-Pul
Biber
Yapılışı
- Siyez bulguru sert olduğu için pişirme süresi uzun oluyor. Bu sebeple düdüklü tencerede yapıyorum. Bulguru yıkayıp süzüyoruz. Üzerine suyunu koyup düdüklüde 45 dakika pişiriyoruz.
- Bulgurumuz kaynarken otlarımızı ayıklayıp yıkıyoruz. Bir kâseye doğrayıp hazır ediyoruz.
- Ayranımızı da hazırlıyoruz.
- Bulgurumuz pişince içine ayranı ardından hazırladığımız otları ekliyoruz. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip tatları birbirine karışıp otlar solana dek bir süre daha kaynatıyoruz.
- Küçük bir tencerede ister tereyağı ister sıvıyağ ile soğanımızı ve salçamızı kavuruyoruz. Bunu da çorbamıza ekleyip bir taşım daha kaynatıp çorbamızı ocaktan alıyoruz.
Afiyet
Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))