12 Ocak 2013 Cumartesi

HARDAL OTU SALATASI


Malzemeler

500 gr Hardal Otu
1 Adet Kırmızı Biber
Susam
Nar Ekşisi
Limon Suyu
Zeytinyağı

2-3 Diş Sarımsak
Portakal Suyu
Tuz

Yapılışı

Otların sararmış ya da güzel olmayanları ayıklanıp birkaç kez yıkanır.Son yıkama suyuna sirke konup bir süre bekletilir.Otların hepsini alabilecek bir tencereye kaynamış su konur.Otlar kaynayan suya ilave edilir.
Otların pişmesine yakın salatanın sosu hazırlanır.Genelde zeytinyağ,limon suyu ile yapılan bu sosu ben kendime göre şöyle yapıyorum.Sarımsaklar çok az tuz ile ezilir üzerine  nar ekşim Antakya'dan geldiği için çok kıvamlı ve çok ekşi dolyısıyla 1 tatlı kaşığı kullanıyorum ama elinizdeki malzemeye göre ayarlama yapmak gerekir.Üzerine limon suyu (göz kararı) ayrıca yarım portakalın suyunu son olarak zeytinyağı (yine göz kararı) ilave edip çırpılır.
Hardal otu yumuşayınca kontrol edilip pişmişse süzgüye alınır.Suyu süzülen hardal otları servis tabağına alınıp üzerine tuzu eklenir.Karıştırıp tabağın içinde düzenlendikten sonra hazırladığımız sos dökülür.Süslemek için üzerine kırmızı biber (önceden dolaba koyduysanız kullanabilirsiniz ya da konserve de olabilir) minik minik kesilerek salatanın üzerine serpiştirilir.Susam (ben susamı önceden kavurup küçük bir kavanoza kaldırıdım gerekli oldukça kulanıyorum) da serpilerek salatamız tamamlanır.
Afiyet Olsun ...



18 Aralık 2012 Salı

KARAMEL SOSLU PARFE


Bu pastayı kümbet pasta şeklinde yapmak için hazırlık yaptım.Ama sanırım kek kullanma süresinin sonlarına yakın olduğundan çukur kaseye yerleştirmeye çalışırken her iki katı da parçalandı.Ben de pastayı bu şekilde yapmak zorunda kaldım.Böylece pratik bir parfe tarifi oldu :))))

Malzemeler

1 Adet Pastaban  
500 ml Süt
1 Çay Bardağı Un
1 Çay Bardağı Şeker
1 Paket Damla Sakızlı Vanilya
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt

Karamel Sos
Tarifteki Kadar Süt



Muz
Çikolata Draje
Damla Çikolata

Yapılışı

Önce un ile süt kaynatılır.Kaynayınca şeker ve sakızlı vanilya eklenip bir taşım kaynatılıp ocak söndürülür.Ara ara karıştırarak krema soğumaya bırakılır.Krem şanti soğuk süt ile çırpılarak hazırlanır.Krema soğuyunca krem şanti ile karıştırılır.
Çukur bir kase streç film ile kaplanır.Kremanın içine kek parçalara ayrılarak katılır.Muz ve damla çikolata ilave edilerek karıştırılır.Çukur kaseye aktarılıp üzeri düzeltilir.
Buzdolabında bir gece bekletilir.Servis zamanı düz bir tabağa aktarılır.Karamel sos üzerindeki tarife göre hazırlanır.Parfenin üzerine dökülür.Muz dilimleri ve çikolata draje ile süslenen parfe dilimleyerek servis edilir.
Afiyet Olsun ...

SULTAN TATLISI



Sultan tatlısı paketin üzerinde anlatıldığı gibi yapılır.Afiyetle yenir :)))


1 Aralık 2012 Cumartesi

MANTAR ÇORBASI


Malzemeler

1 Adet Yufka
Yufkayı Kızartmak İçin Sıvıyağ
1Paket Mantar
500 ml Süt
1 Yemek Kaşığı Un ( Tepeleme)
4 Yemek Kaşığı Tereyağ veya Sıvıyağ
1 Tutam Maydanoz
Limon
Tuz -Beyazbiber
Muskat (Sarımsak rendesi ile 6-7 kez rendelemek kafidir)



Yapılışı

Mantarlar temizlenip ince ince dilimlenir.Tencerede tereyağ ile mantarlar kavrulur.Suyunu salıp çekince 2 su bardağı kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.Başka bir tavada 2 kaşık tereyağ ile un kavrulur.Unun kokusu güzellesince üzerine soğuk süt ilave ederek meyane açılır.Meyane tencereye ilave edip karıştırılır.Mantarlar arzu edilen kıvama gelene dek kısık ateşte pişmeye bırakılır.Bu arada küçük bir tavaya sıvıyağ koyup kızdırılır.Yufka minik minik karelere bölünerek pembeleşene dek kızartılır.Kağıt havlu serili bir tabağa toplanarak fazla yağı alınır.Çorbanın tuzu,biberi ayarlanır.Muskat rendelenir.Çorba ocaktan alınır.Birkaç dakika sonra yıkayıp doğranan maydanozlar çorbaya ilave edilir.Servis kasesine alınan çorbanın üzerine bir miktar kızarmış yufkalardan konur.Ben koymadım ama arzu edenler kaşar rendesi de serpebilir.Yanında limon ile servis edilir.Acı severler pulbiberde ilave edebilir.
Afiyet Olsun ...

26 Kasım 2012 Pazartesi

ÇİLEK PUDİNGLİ PASTACIKLAR


Bu güzel pastacıkları burada görünce önce görüntüsüne bayıldım,malzemleri okuyunca birbirine çok iyi uyum sağlayacağını düşünüp ilk gelen misafirime yaptım.Yani geçen yıl aralık ayında yapmıştım.Yaptığım kadar hızlı yayınlayamadım.Ama bu tarif favorilerim arasına çoktan girdi bile :)) Mutfak  Senin arkadaşımıza teşekkür ederek tarife geçiyorum.

Malzemeler 

1 Adet Kakaolu Pastaban
1 Paket Kakaolu Petit Beurre Bisküvi
1 Paket Creme Ole - Vanilya Aromalı
1 Paket Creme Ole -Çilek Aromalı
2 Su Bardağı Süt ( Vanilya Aromalı Puding İçin )
1,5 Su Bardağı Süt (Çilek Aromalı Puding İçin )
1 Poşet Krem Şanti 1 Su Bardağı Süt ile Çırpılacak
Hindistan Cevizi
Kalp Şeklinde Çikolata (Süsleme İçin ) ya da Damla Çikolata



Yapılışı

Kakaolu kek ve bisküviler robotta çekilir,karıştırılır.
Vanilyalı puding ile 2 su bardağı süt ile kıvam alıncaya dek çırpılır.Kek ve bisküvi kırıntıları ile puding hamur haline gelene dek karıştırılır.Buzdolabında bekletilir.
Bu arada 1 bardak sütle krem şanti çırpılır.Buzdolabına kaldırılır.
Çilekli puding de 1,5 bardak sütle çırpılır.
Tezgaha streç film serilip üzerine bolca hindistan cevizi yayılır.Kekli bisküvili hamurun yarısı silindir gibi yapıp hindistan cevizlerinin üzerine konur.Streç film üzerine sarılıp hindistan cevizlerinin tüm silindirin üzerine yapışması sağlanır.Tezgah üzerinde yuvarlayarak şekli düzgünleştirilir.Bu aşmada arzu edilirse buzluğa atıp bekletilebiliyor.Tabi o zaman pudingler ve krem şanti hazırlanmamalı :))
Streç film açılıp hamur dilimlenir.Her yuvarlağın ortası çukurlaştırılır.Çukurlara çilekli pudingten konur.Pudingin üzerine krem şanti tırtıklı uç ile sıkılır.Krem şantinin üzerine 1 adet kalp ya da damla çikolata konup süslenir.Yaklaşık 2 saat buzdolabından bekletilerek servis edilir.

Afiyet Olsun ...
Related Posts with Thumbnails