5 Ocak 2018 Cuma

KREMALI KARNABAHAR ÇORBASI

Malzemeler
1 Adet Küçük Boy Karnabahar
1 Kutu Krema
1 Yemek Kaşığı Un
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Et Suyu
Tuz
Üzeri İçin
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1-2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yapılışı
  • Karnabaharı dallarına ayırıp haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz. Tencereye 2-3 kaşık sıvıyağı alıp unu kavuruyoruz. Üzerine sütü, tavuk suyu veya et suyunu, haşlanmış karnabaharları ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayınca elektrikli parçalayıcıyla çorbayı pürüzsüz olana dek eziyoruz.
  • En son kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tereyağını küçük bir tavada kokusu güzelleşene dek yakıyoruz. Sıvıyağı ile ısısını düşürüp hemen pul biberi ekliyoruz. Bir taşım kavurup ocaktan alıyoruz.
  • Çorbayı sıcak sıcak servis ediyoruz. Servis ederken biberli yağdan üzerine ekliyoruz. Arzu eden yerken karabiber ve limon ekleyerek tüketebilir.

Afiyet Olsun…

3 Ocak 2018 Çarşamba

MAKARNALI DALYAN KÖFTE

Malzemeler
100 gr Veronelli Fırın Makarna (30-32 Adet)
600 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
6-7 Dal Maydanoz
1 Adet Yumurta (Sarısı İçine Akı Üzerine)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı
1 Tatlı Kaşığı Kikkoman Soya Sosu (Tuzu Azaltılmış)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
5-6 Çay Kaşığı Tereyağı
Yapılışı
  • Makarna ve yumurta kı hariç malzemelerle köftemizi yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bu arada makarnayı 10-12 dakika haşlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Köftemizi 2 pişirme kâğıdı arasında makarnaların boyuna göre dikdörtgen şeklinde açıyoruz. Süzdüğümüz makarnaları köftenin üzerine diziyoruz.
  • Üstteki pişirme kağıdını kaldırıyoruz. Alttaki pişirme kâğıdı ile köfteyi rulo yapıyoruz.
  • Rulo halindeki köfteyi pişirme kâğıdı serili tepsiye alıyoruz. Köftenin tüm yüzeyine iyice yumurta akını sürüyoruz.
  • Köftenin üzerine tereyağını minik minik kesip koyuyoruz. 180 derece fırında köftemiz kızarana dek pişiriyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…





30 Aralık 2017 Cumartesi

PASTIRMALI HUMUS

Malzemeler
2 Su Bardağı Kabuksuz Nohut 
1 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Zeytinyağ
2 Tatlı Kaşığı Kimyon
1/2 Su Bardağı Nohutun Haşlama Suyundan
4-5 Diş Sarımsak
Tuz
Üzeri İçin
Pastırma
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı veya Tereyağı
Yapılışı
  • Humus yapmak için kabuksuz nohut satılıyor. Bulabilirseniz bu cins nohut kullanın. Bulamazsanız bildiğiniz nohudu haşlayıp kabuklarını ayıklayabilirsiniz. Beni rahatsız etmez rondodan geçirince kabuklu da yerim derseniz öyle de yapabilirsiniz yani tercih sizin. Nohut geceden ıslatılır. Ertesi gün bol suda haşlanır. Su kaynayınca üzerinde oluşan köpükler kevgir ile toplanıp atılır. Ezilecek kıvama gelince ocak kapatılır. Ilınıncaya dek bekletilir. Ilınınca mutfak robotuna konur ve çalıştırılır. Bu arada üzerine tahin, zeytinyağı (bir kısmı humusun üzerine dökmek için ayırılır),ezilmiş sarımsak ilave edilerek hepsi birlikte püre haline getirilir. Kıvamı katı olursa nohudun suyundan kaşık kaşık ilave edilerek pürenin kıvamı ayarlanır. Bu kıvam da tamamen sizin zevkinize göredir. Aynı cacıkta olduğu gibi kesin bir ölçü yok yani.
  • Hazırladığımız humus servis tabağına alınır. Ortası kaşığın tersi ile çukurlaştırılır.
  • Pastırma yağda şöyle bir kavrulup çukur kısma dökülerek servis edilir.

Afiyet Olsun…


Related Posts with Thumbnails