3 Ocak 2018 Çarşamba

MAKARNALI DALYAN KÖFTE

Malzemeler
100 gr Veronelli Fırın Makarna (30-32 Adet)
600 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
6-7 Dal Maydanoz
1 Adet Yumurta (Sarısı İçine Akı Üzerine)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı
1 Tatlı Kaşığı Kikkoman Soya Sosu (Tuzu Azaltılmış)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
5-6 Çay Kaşığı Tereyağı
Yapılışı
  • Makarna ve yumurta kı hariç malzemelerle köftemizi yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bu arada makarnayı 10-12 dakika haşlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Köftemizi 2 pişirme kâğıdı arasında makarnaların boyuna göre dikdörtgen şeklinde açıyoruz. Süzdüğümüz makarnaları köftenin üzerine diziyoruz.
  • Üstteki pişirme kağıdını kaldırıyoruz. Alttaki pişirme kâğıdı ile köfteyi rulo yapıyoruz.
  • Rulo halindeki köfteyi pişirme kâğıdı serili tepsiye alıyoruz. Köftenin tüm yüzeyine iyice yumurta akını sürüyoruz.
  • Köftenin üzerine tereyağını minik minik kesip koyuyoruz. 180 derece fırında köftemiz kızarana dek pişiriyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…





0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails