5 Ocak 2018 Cuma

KREMALI KARNABAHAR ÇORBASI

Malzemeler
1 Adet Küçük Boy Karnabahar
1 Kutu Krema
1 Yemek Kaşığı Un
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Et Suyu
Tuz
Üzeri İçin
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1-2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yapılışı
  • Karnabaharı dallarına ayırıp haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz. Tencereye 2-3 kaşık sıvıyağı alıp unu kavuruyoruz. Üzerine sütü, tavuk suyu veya et suyunu, haşlanmış karnabaharları ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayınca elektrikli parçalayıcıyla çorbayı pürüzsüz olana dek eziyoruz.
  • En son kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tereyağını küçük bir tavada kokusu güzelleşene dek yakıyoruz. Sıvıyağı ile ısısını düşürüp hemen pul biberi ekliyoruz. Bir taşım kavurup ocaktan alıyoruz.
  • Çorbayı sıcak sıcak servis ediyoruz. Servis ederken biberli yağdan üzerine ekliyoruz. Arzu eden yerken karabiber ve limon ekleyerek tüketebilir.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails