Malzemeler
Patates Çanakları İçin:
3 Adet Patates(Haşlanıp Püre Haline Getirilmiş)
1/2 Su Bardağı İncebulgur
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber-Muskat Rendesi
Tavuk Salatası İçin:
1 Adet Tavuk Gögsü(Haşlanıp Didiklenmiş)
1 Küçük Kutu Mısır Konservesi
Mısırla Aynı Miktar Bezelye
150-200 Gr Mantar
2-3 Adet Tazesoğan
!/2 Demet Dereotu
2-3 Yaprak Marul
1 Adet Küçük Boy Domates
2-3 Adet Salatalık Turşusu
4-5 Adet Biberli Yeşil Zeytin
1 Adet Taze Biber
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Tuz-Karabiber
Sos İçin:
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Mayonez
1 Tatlı Kaşığı Hardal
Birkaç Damla Limonsuyu
Tuz-Karabiber
Ayrıca Hazır Barbekü Sos
Bir gün önceden patates çanakları hazırlanır.Bulgur kaynar su ile kabartılır.Haşlanmış,rendelenmiş patatese,kabarmış bulgur,sıvıyağ ve baharatlar ilave edilir,yoğrulur.Hamurdan bir kısım merdane yardımıyla iceltilir,küçük bir yufka gibi açılır.Büyükçe daireler çıkarılır.Ben çaydanlığın altının kapağını kalıp olarak kullandım.Tartölet kalıplarından çıkarmakta zorlanmayayım diye de çubuklar halinde kestiğim pişirme kağıtlarını çapraz olarak kalıplara yerleştirdim.Daire şeklindeki hamurlar tartölet kalıplarına yerleştirilir.Kalıplar tepsiye dizilip hafif pembeleşene dek fırınlanır.Kalıplardan çıkarılan çanaklar ters çevrilip tepsiye tekrar dizilirler.Üzerleri pembeleşene dek bu kez ızgara edilirler.Böylece ertesi güne kadar bekletilirler.
Birgün önce tavuk da haşlanıp,didiklenir.Mantarlar da çok az yağda sotelenir.Bu aşamadan sonra arzu ederseniz salatanın tüm malzemeleri de doğranabilir.Yalnız salatalık turşusu ve zeytin ayrı yere doğranmalı.Tuzlu oldukları için soğanı kokutabilir.Arzu edilirse de diğer salata malzemeleri servis edileceği gün doğranabilir.
Servis edileceği gün tavuk salatası büyük bir kaba alınır.Nar ekşisi,limon suyu,tuz-karabiber,sıvıyağ ayrı bir yerde çırpılır.Salatanın üzerine dökülür,karıştırılır.
Salata,patates çanaklarının içine pay edilir.Diğer sos malzemeleri çırpılıp bir sos kasesine alınır.Salatanın yanında yoğurtlu sos ve hazır barbekü sos ile servis edilir.
Afiyet Olsun...
6 yorum:
çok şık!
Sağol Handan'cım :))
tarife bayıldım, birde yağlı kağıtları yerleştirilmiş haliyle resimleseydiniz,harika olacaktı.Neyse ben beceririm diye düşünüyorum.Ellerinize sağlık
www.ihlamurcum.com
Dilek'cim,kağıtları bir parmak genişliğinde şeritler yapıp yaklaşık 10 cm gibi kestim yani bir nevi kurdele gibi düşün sonra kalıbların içine çapraz ya da artı şeklinde koydum.Tamamına kağıt koyarsam dışının tırtıklı şeklini bozar diye düşündüm.Belki de kağıt bile koymaya gerek yoktur ama ben riske girmek istemedim.Sen bildiğin gibi yap güzelcim.Yalnız notta belirttiğim gibi 4-5 saat sonra çanaklar sosun etkisiyle dağıldılar.Yani sosu servisten hemen önce ilave edip sofraya getirirsen sorun olmaz.Hadi kolay gelsin arkadaşım :))
cok guzel gorunuyor canim ellerine saglik.
Cevhercim blogspota tasinmana sevindim hayirli olsun canim.
kucak dolusu sevgiler.
www.ozguluntarifleri.com
Sağol canımcım.Mecbur taşınıyorum.Zorunda bırakıldım.Bu üçüncü mekanım inşallah son olur.Neyse taşınırken eskileri de anmış oluyorum :))
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))