13 Nisan 2007 Cuma

MUHALLEBİLİ KURABİYE


Malzemeler
1 Paket Margarin
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
4 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Şeker
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin:
500 Ml Süt
3 Yemek Kaşığı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
Tarçın
Not:Bu ölçüden 20 adet mini tartölet ve 20-21 adet muhallebili kurabiye çıktı.
Yapılışı
Buraya kadar herşey aynı.Bundan sonra hazırlanan hamurdan(poğaça yapar gibi)parçalar koparılır.Elde daire şeklinde açılır.Hamurun ortasına daha önceden hazırlanan kremadan bir tatlı kaşığı kadar konup top şekli verilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Ilınınca üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...



3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Benim arkadaşım yaptı mı böylesini yapar tüm detayıyla.. Öyle "yap pudingi doldur içine" değil:)) Ellerine sağlık canım Cevverim:)

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

mutfağabuyrun arkadaşım teşekkür ederim.Biraz geç gördüm ama kusuruma bakmayın lütfen :((
Serap'cım güzel sözlerin için teşekkür ederim. Verdiğim bu tarif en az 20 yıllık vardır yaa fazlasını bilmem.Ne varsa eskilerde var zaten sonra hep yalancısı benzeri falan tariflerle uğraşıp duruyoruz :))))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails