6 Nisan 2007 Cuma

BULGURLU PÜRE İLE TEPSİ KÖFTE


Malzemeler
Köfte İçin:
500 Gr Kıyma
1 Dilim Ekmek(2 Parmak Genişliğinde)
1 Avuç Galetaunu
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Adet Kurusoğan
Tuz-Karabiber-Kimyon-Pulbiber
Üstü İçin:
3 Adet Patates(Haşlanıp Püre Haline Getirilmiş)
1/2 Su Bardağı İncebulgur
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber-Muskat Rendesi
Yapılışı
Köfte malzemeleri derin bir kapta yoğrulur.1,5-2 parmak kalınlığında olacak gibi bir tepsi yağlanır.Köfte,tepsiye elimizle bastırarak yerleştirilir.200 derece ısıtılmış fırında köftenin rengi pembeleşinceye dek pişirilir.
Bu arada ince bulgur içine tuz,karabiber konup kaynar suda kabartılır.Haşlanıp rendelenmiş patates,kabartılmış bulgur,sıvıyağ,tuz,muskat rendesi yoğrulur.Hafif pembeleşmiş köftenin üzerine bir parmak kalınlığında bir tabaka oluşturacak şekilde yerleştirilir.Tekrar fırına verilir.Patatesli karışımın üzeri pembeleşince fırından alınır.Pasta keser gibi dilimleyerek servis edilir.Resimde üzerine barbekü sos damlaları var.Arzu eden değişik soslar kullanabilir.
Afiyet Olsun...

KIYMALI SEMİZOTU YEMEĞİ


Malzemeler
2 Bağ Semizotu
150 Gr Kıyma
1 Avuç Pirinç
1 Adet Kurusoğan
2-3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Paprika(Kırmızı Biber Ezmesi)
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Tuz-Karabiber
Yapılışı
Semizotu önce demet halindeyken kök kısımları kesilip atılır.Aralarında yabani ot olup olmadığı kontrol edilir.Arzuya göre doğranır,yıkanır.
Bir tencerede kıyma zeytinyağ ile birlikte suyunu salıp çekene dek kavrulur.Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir.Şeffaflaşıncaya dek kavurmaya devam edilir.Domatesler de ilave edilip yumuşayana dek pişirilir.Paprika konup birkaç kez karıştırıldıktan sonra semizotları tencereye ilave edilir.Suyunu salıncaya dek kavrulur.Yemeğin suyu,tuz ve karabiberi konur,kaynatılır.Bu aşamada yıkanıp süzülmüş pirinçler yemeğe katılır.Pirinçler pişince yemek de pişmiş demektir.Yanında yoğurt ve mevsimiyse taze sarımsak ile servis edilir.
Afiyet Olsun...


29 Mart 2007 Perşembe

GUACAMOLE SOS


Malzemeler
1 Adet Avokado
1/2 Adet Kırmızısoğan
1 Adet Acı Biber
2 Diş Sarımsak
1 Adet Domates
Limon Suyu
Tuz-Karabiber
Bir Tutam Maydanoz
Yapılışı
Soğan,sarımsak minik minik doğranır ya da rondoda çekilir.Biberler,çekirdeği alınmış domates de minik minik doğranır ya da rondoda çekilir.Avokado ortadan kesilip ayrıldıktan sonra ortadaki büyük çekirdek çıkarılır.Avokado yumuşak olduğundan bir kaşık yardımıyla kabuğundan sıyrılır.
Sosun hazırlanacağı kaseye alınan avokadolar bir çatal yardımıyla ezilir.Üzerine limon suyu sıkılır.Böylece kararması önlenmiş olur.Minik minik doğranan diğer malzemeler avokadonun üzerine alınır,karıştırılır.Tuz,baharat ve maydanoz sosa ilave edilir.Buzdolabında 1-2 gün saklanabilir.
Afiyet Olsun...

KIYMALI TORTİLLA


Malzemeler
4 Adet Tortilla Ekmeği
150 Gr Kıyma
1 Adet Kurusoğan
2 Adet Biber
1 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Paprika(Kırmızı Biber Ezmesi)
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Pulbiber-Kimyon
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
1 Kase Guakomole
Domates-Roka ya da Maydanoz
Yapılışı
Kıyma,sıvıyağ ile kavrulur.Sırasıyla soğan,biber,paprika,domates,tuz ve baharatlar ilave edilerek kavrulur.
Tortillalar teflon tavada ısıtılır.Ortalarına kıymalı harçtan pay edilir.İki kenardan kıymalı harcı kapatacak şekilde katlanır.Kat yerlerinin üzerine kaşar rendesi pay edilir.Fırının ızgara bölümünde peynirler eriyene dek tutulur.Servis tabaklarına alınan tortillaların üzerine guakomole sos pay edilir.Yanına domates dilimleri,roka ya da maydanoz yaprakları ile servis edilir.
Afiyet Olsun...

27 Mart 2007 Salı

PESTO SOS

  

Malzemeler
100 Gr Fesleğen
50 Gr Dolmalık Fıstık
2 Diş Sarımsak
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Silme Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri Rendesi

Yapılışı

Fıstıklar teflon tavada rengi hafif pembeleşinceye dek kavrulur. 
Fesleğen yaprakları dallarından koparılır,yıkanır.Fesleğen yaprakları ve sarımsaklar robotta çekilir.Sırasıyla fıstık ve zeytinyağ katılıp robot kısa aralıklarla çalıştırılır.En son parmesan peyniri ilave edip kısa bir süre daha çalıştırılır.
Bu sos kızarmış ekmeklerin üzerine,makarnaya çok yakışıyor.Ben sebzeli sandviç için hazırladığım bu sosu çok sevdim.Yapacak herkese kolay gelsin.

Afiyet Olsun...

25 Mart 2007 Pazar

PESTO SOSLU SEBZELİ SANDVİÇ





  Malzemeler

1Adet Köy Ekmeği
4-5 Yemek Kaşığı Pesto Sos
5-6 Adet Kurutulmuş Domates Konservesi
1 Avuç Siyah Zeytin
1 Avuç Biberli Yeşil Zeytin
100-150 Gr Kaşar Peyniri
3-4 Adet Kırmızı Biber(Közlenmiş Konserve)
3 Adet Enginar(Küçüklerinden)
1 Komposto Kasesi Karışık Turşu(Minik Minik Doğranmış)
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

Yapılışı

Enginarlar ayıklanır,dilimlenir.Limonlu suda haşlanır.Suyu süzülür.Yağ,limon,tuz ile tatlandırılır.Soğuması için bekletilir.
Köy ekmeği,üste yakın kısmından kesilip ikiye ayrılır.Üste konacak kapak kısmı bir kenara ayrılır.Alt kısmının içi oyulur.

Ekmeğin içine pesto sos sürülür.


Kurutulmuş domatesler ince ince dilimlenir.Pesto sosun üzerine serpiştirilir.


Domateslerin üzerine zeytinler ince ince dilimlenmiş halde serpiştirilir.


Zeytinlerin üzerine kaşar peyniri ince ince dilimleyerek dizilir.Peynir,sebze kabuğu soymak için kullanılan bıçakla dilimlenirse yaprak şeklinde olur.


Peynirlerin üzerine ince doğranan közlenmiş kırmızı biberler serpiştirilir.


Kırmızı biberlerin üzerine hazırladığımız enginarlar serpiştirilir.


ıÜüEnginarların üzerine de minik minik doğranmış karışık turşu serpiştirilir.


En üste zeytinyağ gezdirilerek ekmeğin üst kısmı kapatılır.Bir süre ekmeğin tüm lezzetleri emmesi için bekletilir.Dilimleyerek servis edilir.


Afiyet Olsun...











 
Related Posts with Thumbnails